IŞID Türk Konsolosluğu'na girdi

IŞİD terör örgütüne bağlı militanların Türkiye'nin Musul konsolosluğuna girdikleri ve konsolosluk çalışanlarını rehin aldıkları bildirildi. Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın da IŞİD militanlarının elinde olduğu iddia ediliyor. Rehin alınan d

IŞID Türk Konsolosluğu'na girdi
IŞİD terör örgütüne bağlı militanların Türkiye'nin Musul konsolosluğuna girdikleri ve konsolosluk çalışanlarını rehin aldıkları bildirildi. Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın da IŞİD militanlarının elinde olduğu iddia ediliyor.
 
Rehin alınan diplomatlar Musul'daki IŞİD merkezine götürülüyor.
 
Türk hükümet yetkilileri "Militanlar Türk Konsolosluğu'nu ele geçirdi" ifadelerini kulllandı. Ajansa konuşan iki hükümet kaynağı, içerideki konsolosluk çalışanlarının güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da şu sıralarda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştüğü öğrenildi.
 
Türk Dışişleri yetkilileri bu konuda kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını ve konunun araştırıldığını söyledi.
 
IŞİD'DEN AÇIKLAMA
 
IŞİD'den yapılan açıklamada Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'na baskın yapıldığı ve rehin alınan çalışanların bilinmeyen bir yere götürüldükleri bildirildi.  
 
900 MİLİTAN İLE BASKIN
 
IŞİD'in, 40 Özel Harekat Polisi'nin koruduğu konsolosluk binasına 900'den fazla militan ile baskın yaptığı öğrenildi.
 
Başkonsolos Öztürk Yılmaz ile birlikte çok sayıda Türk diplomatı rehin aldıktan sonra IŞİD'ın kentte geçici olarak kurulan merkezine gittiği öğrenildi.
 
Bir diğer iddia da Musul Eyalet Meclisi Başkanı Beşar Kiki'den geldi. Kürdistan TV’ye canlı bağlanan Kiki, “IŞİD Türk Konsolosluğu'na öğle saatlerinde saldırdı. Bir grup konsolosluk çalışanı esir olarak binadan ayrıldı. Türk Konsolosu sık sık Musul Valiliği'ne gidip gelen biriydi” bilgisini verdi.
 
Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın konvoyu Eylül 2013 ve Mayıs 2014 bombalı saldırılara uğramıştı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler