İşçi Emeklisine Enflasyon Farkı

Memur emeklileri için gelecek olan enflasyon zammı, işçi emeklilerini de umutlandırdı. İlk 6 aylık enflasyon oranına göre ödenecek fark belli olacak Enflasyon emekliler ve memurlar için zam umudu haline geliyor. Belirlenen yıllık zam oranlarının üzerinde

İşçi Emeklisine Enflasyon Farkı
Memur emeklileri için gelecek olan enflasyon zammı, işçi emeklilerini de umutlandırdı. İlk 6 aylık enflasyon oranına göre ödenecek fark belli olacak
 
Enflasyon emekliler ve memurlar için zam umudu haline geliyor. Belirlenen yıllık zam oranlarının üzerinde çıkan enflasyon, fark olarak maaşlara yansıtılıyor.
 
Memur ve memur emeklileri için uygulanacak enflasyon farkı, işçi emeklileri için de umut oldu. Bu yılın ilk 6 ayında oluşacak enflasyon işçi emeklilerinin maaşlarına yansıtılacak.
 
Böylece emeklilerin maaşı Temmuz ayında zam görecek. Zam oranı ve artış miktarı enflasyon oranına bağlı olacak. Ayrıca emeklinin maaşı da alacağı farkın miktarını etkileyecek.
 
GEÇEN YIL ÖDENMİŞTİ
 
Geçtiğimiz yıllarda da yaklaşık 10 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi 6 aylık TÜFE'ye göre zam almışlardı. Geçen yıl bu oran yüzde 2'ye yakın olmuştu. Yılbaşında ise ikinci 6 aylık enflasyona göre oluşacak fark yeniden hesaplanacak. Böylece emekliler Temmuz'dan sonraki dönemde de Ocak ayında yeni bir fark alma şansını yakalayacak. Uzmanlar dün açıklanan enflasyon rakamlarına göre fark umudunun olduğunu belirtiyor. Geçtiğimiz Temmuz'da intibak öncesinde yapılan enflasyon zammının ardından en düşük işçi emekli aylığı 869 liradan 886 liraya; en düşük Bağ-Kur emekli aylığı da 704 liradan 717 liraya çıkmıştı. 5510 sayılı yasaya göre 6 ayda bir, gerçekleşen enflasyona göre fark artışı yapılıyor. Yasadaki, 'en az 6 aylık TÜFE oranında' tabiri, gerektiğinde daha yüksek oranda zam verilebilme imkanını da sağlıyor.
 
ÇALIŞAN DA ZAM ALSIN
 
Öte yandan memurların aldığı enflasyon farkının işçiler içinde uygulanması talepleri çoğaldı. Sendikalar asgari ücret dahil olmak üzere kamuda çalışan işçilerin de aldıkları zamların enflasyon karşısında düşük kalabildiğini, bu aradaki farkın onlara da ödenmesi gerektiğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler