’’İşbirliğimiz devam edecektir’’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Şu ana kadar bizim petrol ürünleri ile alakalı işbirliğimiz Irak’ın tamamı ve Kuzey Irak’la devam edecektir. Bütün bu ticaretler her iki ülkenin menfaati için önemlidir" dedi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğl

’’İşbirliğimiz devam edecektir’’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Şu ana kadar bizim petrol ürünleri ile alakalı işbirliğimiz Irak’ın tamamı ve Kuzey Irak’la devam edecektir. Bütün bu ticaretler her iki ülkenin menfaati için önemlidir" dedi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Dışişleri Bakanlığı’ndaki “Musul Zirvesi”nin ardından kameraların karşısına geçti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, 25-26 milyar dolarlık 4 ayrı bölgede projelerin devam ettiğini söyleyerek, şu ana kadar 1 milyar dolar civarında aktarılan ve yatırıma dönüştürülen proje olduğunu belirtti. Yıldız, "Bağdat’ın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon ton petrol ticareti önemlidir, devam etmektedir. Şu ana kadar bizim petrol ürünleri ile alakalı Irak’ın tamamı ve Kuzey Irak’la devam edecektir. Bütün bu ticaretler her iki ülkenin menfaati için önemlidir" dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan ise, günlük olarak 2 bin-2 bin 500 kamyon girişinin olduğunu aktararak, aylık ise 60-70 bin kamyon giriş-çıkışının olduğunu ifade etti. Elvan, "Ağırlıklı olarak kamyon ve TIR’lar Zaho bölgesine giderek yük boşaltıyorlar. Bizler de Ulaştırma Bakanlığımızda ve Gümrük Bakanlığımızda tüm gümrük bilgileri mevcut. Hangi gün, hangi saatte taşıtlarımız Türkiye’den çıkış yaptı, kapıdan hangi saatte giriş yaptı bilgisi elimizde mevcut. Bunlara ilave olarak Irak’ta bulunan araçların nerede oldukları ve şoförlere yönelik bilgiler konusunda çalışılıyor, kamyon şoförleri ile temaslarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem