İran'dan Türkiye'ye nükleer teklif

İran, Türkiye’ye nükleer teknoloji alanında destek vermeye hazır olduğunu bildirdi. İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanı Muhammed Cevat Laricani, Türkiye’nin bu destekle nükleer enerji santralı yapabileceğini söyledi.El Arabiya’nın haber

İran'dan Türkiye'ye nükleer teklif

İran, Türkiye’ye nükleer teknoloji alanında destek vermeye hazır olduğunu bildirdi. İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanı Muhammed Cevat Laricani, Türkiye’nin bu destekle nükleer enerji santralı yapabileceğini söyledi.

El Arabiya’nın haberine göre Laricani, "İran nükleer bilim ve teknoloji alanında oldukça ileri bir düzeye ulaştı. Biz bunu komşularımızla ve bölgedeki dost ülkelerle paylaşmaya hazırız. Türkiye yıllardır nükleer santral yapmaya çalışıyor, ancak Batılı hiçbir ülke bunu yapmaya istekli değil. Aynı şey bölgedeki Arap ülkeleri için de geçerli. Biz Nükleer Silahsızlanma Anlaşması çerçevesi içinde kalarak bu alanda işbirliğine hazırız" dedi.

İranlı yetkili, Tahran’ın Türkiye ve bölge ülkeleriyle birlikte nükleer enerji santralı kurup elektriği paylaşabileceğini söyledi. Larican, İran’ın bu konuda henüz Ankara’ya somut bir teklif götürmediğini belirterek, şu aşamada sadece bu konudaki arzularını açıkladıklarını kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem