İran'da Trabzon Rüzgarı Esiyor

İran'ın kuzey batısındaki Tebriz şehrinde 'Trabzon Kültür Günleri'nin açılışı yapıldı. Tebriz'deki "29 Behmen Kültür Merkezi"nde gerçekleşen açılış töreninde konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "iki kentin halkları

İran'da Trabzon Rüzgarı  Esiyor

İran'ın kuzey batısındaki Tebriz şehrinde 'Trabzon Kültür Günleri'nin açılışı yapıldı.

 Tebriz'deki "29 Behmen Kültür Merkezi"nde gerçekleşen açılış töreninde konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "iki kentin halkları arasındaki kardeşlik ruhunun değerinin bilinmesi gerektiğini" söyledi.

"Trabzon ve Tebriz, aralarındaki kardeşlik ruhunun değerini bilmeli, bu ruhu korumak için ortak kapasiteleri en güzel şekilde kullanmalıdır” diyen Gümrükçüoğlu, “sosyal, kültürel, ekonomi ve turizm gibi birçok alanda karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için hiçbir çabadan kaçınılmayacağını” vurguladı.

Tebriz Belediye Başkanı Sadık Necefi de açılış programında yaptığı konuşmada, “Türkiye'nin farklı şehirleri ile ilişkilerin geliştirilmesinin Tebriz'in öncelikleri arasında olduğunu” belirtti.

"Kardeş şehirler ile ilişkilerimizi geliştirmeyi sadece ortak tecrübelerden yararlanmak için değil, vatandaşlar arasında kalıcı ve etkili bir diyalog zemininin oluşması için de zaruri ve yapıcı olarak görüyoruz” diyen Necefi, "Türkiye'nin faklı şehirleriyle olan ilişkilerimizi korumak ve geliştirmekte kararlıyız. Bu Tebriz'in öncelikli politikaları arasınadır. Trabzon ile Tebriz ise her ikisi de İpek Yolu üzerinde bulunmaları nedeniyle, geçmişten bu yana geniş ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilere sahip olmuşlardır” şeklinde konuştu.

İki belediye başkanı, açılış konuşmalarının ardından, Metin Öztürk'ün, kültür günleri kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisinin açılış kurdelesini beraber kesti. Başkanlar daha sonra fotoğraf sergisini gezip, bir süre sohbet etti.

Gümrükçüoğlu, Trabzon'un İran'da tanıtılması amacıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen kültür günlerine katılmak için, aralarında sanatçı, öğrenci, akademisyen, turizm alanında faaliyet gösteren şirket temsilcilerinin yer aldığı 80 kişilik bir kafileyle Tebriz'e gelmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem