"İran, yabancı yatırımcılara yönelik proje hazırladı"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İran İslam Cumhuriyeti tarafından yabancı yatırımcılara yönelik proje hazırlandığını bildirdi.   TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İran İ

"İran, yabancı yatırımcılara yönelik proje hazırladı"
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İran İslam Cumhuriyeti tarafından yabancı yatırımcılara yönelik proje hazırlandığını bildirdi.
 
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti'nin Batı ve Doğu Azerbaycan illerinde yabancı yatırımı çekmek amacıyla uygulayacağı projeler listesini Türk makamlarına sunduğunu belirtti.
 
Sunulan projeler arasında İran-Türkiye demiryolu hattının da dikkati çektiğini vurgulayan Hacısalihoğlu, "Söz konusu projeler otoban, demiryolu, çevre yatırımlarının yanı sıra tarım, balıkçılık, inşaat, enerji ve tıp alanlarında olmak üzere orta büyük ölçekli yatırımları kapsıyor. Öngörülen projeler, Türk özel sektörünün yurt dışında başarılı olduğu yatırımları da kapsıyor" ifadelerini kullandı.
 
Hacısalihoğlu, İran'ın uygulanan ambargonun kalkmasından sonra yabancı yatırımcıların ilgisini çekecek bir ülke olduğunu da vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
"İran pazarı değerlendirilmesi açısından önemlidir. Projelerle ilgilenen Türk firmaları TTSO ile irtibat kurabilirler. Bunlara ek olarak, diğer olası projelerin isimleri "www.investment.urmia.ir" ve "investment.tabriz.ir" sitelerine yerleştirildi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem