İran ile BM anlaşması Trabzon'a yarar mı?

İş çevreleri İran ile yürütülen nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması ve bu ülkeye Batı dünyasının uyguladığı ambargonun kaldırılmasını değerlendirdi.Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (TSİAD) ve Türk Giri

İran ile BM anlaşması Trabzon'a yarar mı?

İş çevreleri İran ile yürütülen nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması ve bu ülkeye Batı dünyasının uyguladığı ambargonun kaldırılmasını değerlendirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (TSİAD) ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Hayali, İran’ın dünyaya açılmasının Türkiye ve Trabzon için önemli fırsatlar doğuracağına vurgu yaptı.

Hayali “80 milyonluk nüfusu ile İran, çok önemli bir Pazar. İran ekonomisi dünya ile ticarete açıldığı zaman İran’ın kullanabileceği en uygun limanlardan biri de Trabzon limanı. Kuşkusuz ki, son imzalanan nükleer anlaşma, ilerde imzalanacak ticaret anlaşmaları için bir ilk adım niteliğindedir. Trabzon bu konuda uyanık olmalı, önüne gelebilecek fırsatları kaçırmamalıdır. Biz Trabzon SİAD olarak, gelebilecek fırsatların takipçisi olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem