Irak'taki terör saldırılarını kınadı

 Dışişleri Bakanlığı, 14 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı Irak'ın Musul vilayetine bağlı Telafer ilçesinde meydana gelen terör saldırısını nefretle kınadığını bildirdi.Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkmenlerin yoğ

Irak'taki terör saldırılarını kınadı

 

Dışişleri Bakanlığı, 14 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı Irak'ın Musul vilayetine bağlı Telafer ilçesinde meydana gelen terör saldırısını nefretle kınadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı, Irak'ın Musul vilayetine bağlı Telafer ilçesinde dün öğlen saatlerinde meydana gelen saldırılarda ilk belirlemelere göre 14 kişinin hayatını kaybettiği, bazıları ağır olmak üzere 15 kişinin de yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenildiğini belirtildi. Irak halkının huzur ve güvenliğini hedef alan söz konusu terör saldırılarının nefretle kınandığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Saldırılarda hayatlarını kaybeden Iraklı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Bu vesileyle, Türkiye'nin, Irak'ta uzun bir süredir arzu edilen güvenlik, huzur ve istikrar ortamının teminine yönelik çabaları tüm imkanlarıyla desteklemeyi ve Irak'ın terörizmle mücadelesinde kardeş Irak halkıyla dayanışma içinde olmayı sürdüreceğini teyit ediyoruz. Ülkemiz, söz konusu hain saldırılarda yaralanan Iraklılara da, her zaman olduğu gibi, yardımda bulunmaya hazırdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem