Irak Yönetimine Cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'taki siyasi duruma ilişkin endişelerini ifade eden açıklamasına karşılık, Irak Başbakanlığının internet sitesinde yer alan açıklama Ankara tarafından sert tepki ile karşılandı.Dışişleri Bakanlığı, "söz konusu açıklama

Irak Yönetimine Cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'taki siyasi duruma ilişkin endişelerini ifade eden açıklamasına karşılık, Irak Başbakanlığının internet sitesinde yer alan açıklama Ankara tarafından sert tepki ile karşılandı.

Dışişleri Bakanlığı, "söz konusu açıklama, Irak Başbakanlığı'nın en hafif tabiri ile gerçeklik duygusundan koparak Irak'taki durum ile ülkemizdeki durumu karıştırdığını göstermektedir" açıklamasını yaptı.
 
Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Sayın Başbakanımızın sadece Irak halkını düşünerek dile getirdiği haklı endişeleri Irak Başbakanı tarafından ülkemize yönelik mesnetsiz iddialar için dayanak yapılmasını şiddetle reddediyoruz" denildi.
 
Bakanlık, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin Türk halkının beklentileri ile ilgili hayali tespitlerde bulunmak yerine ülkesinde gerginliği tırmandıran politikalardan vazgeçmesi gerektiğini bildirdi.
 
Türkiye'nin komşu Irak ile ikili ilişkilerini her alanda geliştirme iradesinin tam olduğunu belirten Dışişleri Bakanlığı, "Bu iradaye sahip olduğunu eylem ve söylemleri ile ispatlaması gereken taraf Maliki Başbakanlığındaki Irak hükümetidir." açıklamasını yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem