IPAD ile uçak indirdi

Batı Colorado’dan Grand Junction Bölgesel Havalimanı’na gitmek üzere tek motorlu bir uçakla havalanan Coddy, kalkıştan kısa süre sonra uçağının gösterge panelinin çalışmadığını fark etti. Coddy, "Uçağın motoru çalışıyordu. Ancak bütün elektronikler bozulm

IPAD ile uçak indirdi
Batı Colorado’dan Grand Junction Bölgesel Havalimanı’na gitmek üzere tek motorlu bir uçakla havalanan Coddy, kalkıştan kısa süre sonra uçağının gösterge panelinin çalışmadığını fark etti.
 
Coddy, "Uçağın motoru çalışıyordu. Ancak bütün elektronikler bozulmuştu. Yani ne bulunduğum koordinatları ne de havaalanına inişe geçtiğimi söyleme olasılığım vardı" dedi.
 
Pilot havaalanına yaklaşırken cep telefonundan Havaalanı Güvenlik Koordinasyon yetkilisi Gene Manzaneres’i aramış ve bir iPad uygulamasını kullanarak uçağının rotasını belirleyip, tam koordinatlarnı Mazaneres’e iletmeyi başarmış.
 
Manzaneres ise kontrol kulesi ile birlikte Coddy’nin uçağını indirmeyi başarmış.
 
Federal Uçuş Ajansı 2011 yılının Şubat ayında yayınladığı bir genelge ile Pilotların uçuş tablolarını içeren bir iPad uygulamasını kullanmasına izin vermişti.
 
Bundan önce pilotlar her uçuşlarında bu bilgileri içeren oldukça kalın bir dosyayı yanlarında bulundurmak zorunda kalıyorlardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler