İnternetle ilgili "torba teklif" Meclis'te

 TBMM Genel Kurulu'nda, internet ile ilgili düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun Teklifi"nin görüşülmesine devam ediliyor.CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, teklifin 2. bölümü üzerinde grubu adına yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğ

İnternetle ilgili "torba teklif" Meclis'te

 TBMM Genel Kurulu'nda, internet ile ilgili düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun Teklifi"nin görüşülmesine devam ediliyor.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, teklifin 2. bölümü üzerinde grubu adına yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına değinerek, "Ne yazık ki bugün, Başbakan başta olmak üzere, Hükümet meşruiyetini yitirmiştir. Meşruiyetini yitiren bir Hükümetin olduğu yerde TBMM herhangi bir yasama faaliyeti ve Genel Kurul çalışması yapamaz...Bu Meclis yolsuzluğu örtmek için çalıştığı zaman, o yolsuzluğun ortağı olur" görüşünü savundu.

Tapelerde geçen paralardan bahseden Tezcan, "1 milyar Avro'yu nereden buldun diye Başbakan'a soracak onurlu bir Meclis istiyoruz ve bu Meclis bunu soracaktır. Konuşmaya bakıyorsunuz, bismillah ile başlıyor, elhamdülillah ile bitiyor, bu iki sözün arasına hırsızlık sığar mı? Şeytanın aklı bile şaşar böyle bir duaya. Tarih bu olanların hesabını herkesten soracak, suskun kalanlardan soracak" ifadelerini kullandı.

Tezcan, AK Parti sıralarından "Akıllı ol" lafı atılması üzerine, "Ben akıllıyım, siz aklınıza başınıza alın" dedi.

 
-"Onu kasetle götürenler bizi götüremeyecekler"


Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, şunları söyledi:

"Bu ülkede 24 tane bankanın içi boşaltılırken susanlar, yolsuzluklar diz boyu olduğu, ekonomi çöktüğü günlerde konuşmayanlar, bugün karanlık kasetlerle operasyon yapılıyorken, o karanlık kasetleri kendi siyasetlerine malzeme yaparak, sanki bunlar hakikatmiş gibi hareket etmeyi kendilerine hak olarak görüyorlar, bunu siyaset yapmak olarak görüyorlar. Bizler sizin söylediğiniz her şeyden ariyiz. Size söylediğiniz herşeyi misliyle iade ediyoruz. Biz onurumuzla, ahlakımızla, dürüstlüğümüzle siyaset yapıyoruz, liderimizin, partimizin, iktidarımızın alnı ak, gönlümüz ak, yolumuz da aktır. Siz hangi karanlık kaset siyasetinin değirmenine su taşıdığınıza bakın, Sizin genel başkanınız kasetle gitti, onu kasetle götürenler bizi götüremeyecekler."

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal da Ünal'ın ,batık bankalar konusunda MHP'nin iktidarda olduğu dönemi kastettiğini ifade ederek, "Bu bankalar batmıştı, biz kanunu çıkardık, ele aldık, bankalar rehabilite edildi, görev zararları düzeltildi ve elinize teslim edildi" dedi.

 
-"Demokrasi için mücadele edeceksek, hep birlikte etmeliyiz"


Milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtlayan Bakan Elvan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının montaj ve ahlaksızca yapılan bir saldırı olduğunu ifade ettiğini kaydetti.

Siyaset kurumunun önemine işaret eden Elvan, "İki aydan beri hukuk ayaklar altına alınıyor, hukuk çiğneniyor, maalesef gayri hukuki, ahlaki bu davranışları siyaseten kullanmak isteyen siyasi partilerimiz var. Bunu yadırgıyorum. Eğer biz demokrasi için mücadele edeceksek, hep birlikte etmeliyiz. Hatırlayınız, Sayın Baykal ile ilgili kaset çıktığında, sayın MHP'li milletvekilleri ile ilgili kaset gündeme geldiğinde, bu konuyla ilgili olarak maalesef, muhalefet partilerimiz gerekli savunmayı bile yapamamıştır. Eğer biz siyaset kurumunu üstün tutmak istiyorsak... Bugüne kadar yolsuzluklarla mücadele ederek, Türkiye bu büyümeyi gerçekleştirdi" diye konuştu.

Bakan Elvan, iktidarın internete yasak ve sansür getirdiğinin ifade edildiğini belirterek, "Çok merak ediyorum, bir arkadaşımız gelsin burada açıklasın; biz neyi yasaklıyoruz, neye sansür koyuyoruz?" diye sordu.

Kişilik hak ve hürriyetlerini, özel hayatın gizliliğini koruyan bir düzenleme yaptıklarını ifade eden Elvan, "Deniz Baykal mağdur olmuştur. Baykal'ın mağduriyetini gidermek, kişilik hak ve hürriyetlerini korumaktır. Ama siz diyorsunuz ki kişilerin mağduriyeti bizim açımızdan önemli değil. Böyle bir şey sözkonuzu olamaz" dedi.  Elvan, eski internet yasasına göre oldukça liberal ve açık; internete yasak getirmeyen, bilakis internetin daha fazla kullanımına imkan sağlayan bir düzenleme yaptıklarını kaydetti.

Elvan, "Eğer bir kesim milli iradeden güvenini kaybetmişse, milli iradeden güç alamayacağına inanmışsa, başka yol ve yöntemlere başvurur. Bugün yaşanan hadise budur. 30 Mart'ta seçimler olacak. Lütfen korkmayınız, sandığa gidiniz, sandıkta halkımız bunun cevabını verecektir, kimse milli iradeden kaçmasın. Eğer yanlış yapılan bir şey varsa, vatandaş bunun gerekli cevabını verecektir" diye konuştu.


-""Lütfen haddinizi biliniz"

Bakan Elvan, kendisine laf atan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'a, "Lütfen haddinizi biliniz. Ben sizi bir şeyle itham etmedim, siz de bu şekilde itham edemezsiniz. Eğer istifa etmezseniz namertsiniz" yanıtını verdi. Bu sırada, AK Parti'li ve CHP'li milletvekilleri karşılıklı olarak tartıştı.

Tartışmanın uzaması üzerine TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime ara verdi. Lütfi Elvan, arada Vural' ın yanına giderek bir süre sohbet etti.

Yeniden söz alan Elvan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) internet ile ilgili verdiği bir karar olduğunu belirterek, "Bu kararda Türkiye'nin ölçüsüz bir karar aldığı ifade ediliyor. İnterneti tamamıyla kapatma yerine, sadece 'sakıncalı olan bölümü kapatın' şeklinde bir tavsiyede bulunuyor ve Türkiye'yi 30 bin avro tazminat ödemeye mahkum ediyor. Eğer mevcut internetle ilgili yasamız devam etmiş olsaydı bu sorunları bundan sonra da yaşamaya devam edecektik. Ancak biz bu düzenlemeyle AİHM'in verdiği karara uygun bir düzenleme yaptık. İnterneti bir bütün olarak kapatma yerine, sadece o sakıncalı olan bölümün engellenmesi, bu yeni yapılan düzenleme ile getiriliyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler