İnternet Medyası yasasında işlem tamam

 1.5 yıl önce hazırlanan ve bir türlü hayata geçirilemeyen İnternet Medyası yasasında bu kez işlem tamam.  Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç son kez müjde verdi; "Bir kez daha Bakanlar Kurulu gündemine gelecek ve nihai sonuca ulaşacağız". Açıkçası biz bu h

İnternet Medyası yasasında işlem tamam

 

1.5 yıl önce hazırlanan ve bir türlü hayata geçirilemeyen İnternet Medyası yasasında bu kez işlem tamam. 
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç son kez müjde verdi; "Bir kez daha Bakanlar Kurulu gündemine gelecek ve nihai sonuca ulaşacağız".
 
Açıkçası biz bu haber için "Bülent Arınç'tan 15. müjde" başlığına atmayı düşünmüştük ancak Arınç bu başlığı attırmayacak açıklamalar yaptı. 
 
GAZETELER KAPISINA GİTMİŞ
 
Bolu'da düzenlenen TOBB Medya Meclisi Arama konferansında konuşan Bülent Arınç, İnternet Medyası yasasıyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde gazetelerin genel yayın yönetmenlerinin kapısını çaldığını söyledi. 
 
Arınç, "Onlara da dedim. Ben 1.5 yıl önce söz verdim. Biz o kadar zaman tartıştık o kadar zaman harcadık. Bu yasa daha önce çıkacaktı fakat bu arkadaşlar sanki biz birşey yapmamışız gibi, böyle bir yasa taslağı hazırlanmamış gibi geldiler itiraz ettiler. İtirazları da alıntı meselesi ve hak kaybına dairdi. Biz çıkacak yasanın bununla ilgisi olmadığını söyledik ama sonuçta yasanın çıkmasının üzerinden zaman geçti" dedi. 
 
BAKANLAR KURULU'NA SON KEZ GELİYOR
 
Yasa taslağının Bakanlar Kurulu'nda ele alındığını hatırlatan Arınç, burada da bir noktada itirazlar olduğunu söyledi. Taslağa kurulda bir madde eklenmek istenmiş. Bu madde okur yorumlarına dair cezai işlemi kapsıyormuş.
 
Arınç, "Buna karşı çıktık. Bu Adalet Bakanlığı'nın ilgi alanına giriyor bizi ilgilendirmez dedim ve sonuçta taslağın son hali için talimat verdim. Bir aksilik olmazsa birkez daha Bakanlar Kurulu'na gelecek ve nihai sonuca ulaşacağız" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler