İnternet eylemine polis müdahalesi

Telekomünikasyon İletişim Dairesi Başkanlığı’na (TİB) internet sitelerine ait sayfaları 4 saat içinde engelleme yetkisi veren yeni internet yasa tasarısına karşı sosyal medya üzerinden #internetimedokunma ve #18Ocak18DeSokaklara etiketleriyle örgütlenen g

İnternet eylemine polis müdahalesi

Telekomünikasyon İletişim Dairesi Başkanlığı’na (TİB) internet sitelerine ait sayfaları 4 saat içinde engelleme yetkisi veren yeni internet yasa tasarısına karşı sosyal medya üzerinden #internetimedokunma ve #18Ocak18DeSokaklara etiketleriyle örgütlenen gruplar, bu akşam saat 6’da Taksim’de buluşmak için çağrı yapmışlardı.

18 İLE ÇAĞRI YAPILDI

Sosyal medya üzerinden Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu toplam 18 il için eylem çağrısı yapılmıştı. Ankara Güvenpark ve İzmir Alsancak'ta da gruplar bir araya geldi.

POLİS İSTANBUL'DA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

İstanbul 'da ise Polis eylem çağrısına karşı çok geniş güvenlik önlemleri alırken, Taksim Meydan, Metro çıkışı, Gezi Parkı ve çevresi ile İstiklal Caddesi girişinde çok sayıda çevik kuvvet polisinin konuşlandığı görüldü. Buna karşın bazı gruplar Tünel ve Galatasaray Lisesi civarında toplandı…

BASINÇLI SU SIKILDI

Polis bir araya gelerek meydana yürümek isteyen gruplara engel olurken İstiklal Caddesi üzerinde bir TOMA da görev yapıyor. Galatasaray Lisesi önünde toplanan gruba TOMA'dan basınçlı su sıkıldı. Meydanda toplanmak isteyen grupları da polis Sıraselviler yönünde uzaklaştırıldı. Saat 18.40'ta Galatasaray Lisesi önünde tekrar bir araya gelen gruplara polis bir kez daha tazyikli suyla müdahale etti.

8 İLDE EYLEMLER YAPILDI

Bu arada Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Samsun, Mersin, Karabük ve Eskişehir'de aynı çağrıyla bir araya gelen gruplar ise eylemlerini yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem