Instagram hesabı açma - Instagram nasıl kullanılır?

Instagram Iphone ve android telefonlarda kullanılabilen fotoğraf paylaşma ve düzenleme uygulamasıdır.Instagram'ı, Kevin Systrom ve Mike Krieger adlı iki girişimci kurmuştur. Bu uygulamayla fotoğrafınıza çeşitli efektler uygulayarak sosyal medyada paylaşab

Instagram hesabı açma - Instagram nasıl kullanılır?

Instagram Iphone ve android telefonlarda kullanılabilen fotoğraf paylaşma ve düzenleme uygulamasıdır.

Instagram'ı, Kevin Systrom ve Mike Krieger adlı iki girişimci kurmuştur. Bu uygulamayla fotoğrafınıza çeşitli efektler uygulayarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

Dünyada 27 milyon kullanıcı tarafından kullanılan Instagram uygulamasıylaçekilen herhangi bir fotoğraf sanki profesyonel bir fotoğrafçının veya photoshop sanatçısının elinden çıkmış gibi ilgi çekici olabiliyor. 

Peki Instagram uygulamasını nasıl kullanılır?

Instagram uygulamasını 8 adımda yüklemek ve kullanmak:

1- Önce Instagram’ı AppStore’dan veya Google Play'dan cihazınıza indirin ve kurun.

2- Kayıt Ol (Sign Up) kısmından kendinize bir kullanıcı adı ve şifre oluşturun.

3- Paylaş (Share) bölümünden fotoğraf çekimi yapın veya cihazınıza yüklenmiş bir fotoğrafı seçin. Cihazınıza yüklenmiş bir fotoğraf seçerseniz boyutlarını yeniden düzenlemeniz gerekecektir. Çünkü instagramda bütün fotoğraflar kare şeklinde.

4- Fotoğrafınızı çektikten veya cihazdan seçtikten sonra istediğini efekti resme uygulayabilirsiniz. Bu efekt ile resmin bir kısmını bulanıklaştırmak ve minyatür özelliği vermek mümkün.

5- Ekranın altındaki mevcut filtrelerden birini seçin ve "Sonraki" (Next) tuşuna basın.

6- Fotoğrafınıza bir ad verin, çektiğiniz yerin coğrafi noktasını belirleyin.

7- İsterseniz fotoğrafınızı Twitter, Facebook, Flickr, Tumblr, Foursquare, Posterous veya Email aracılığıyla paylaşabilirsiniz.

8- Tamam (Done) tuşuna basarak işlemi sonlandırın. Artık fotoğrafınız Instagram’da ve paylaşmak istediğiniz sosyal medya ağlarında görülebilecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem