İnsan tacirlerine operasyon: 8 gözaltı

İstanbul'da göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şebekeye yönelik operasyon düzenlendi. 8 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda aralarında Fransa, Belçika, Hollanda, ve Suriye'nin de bulunduğu ülkelere ait bin 50 adet orijinal boş pasaport ele geçi

İnsan tacirlerine operasyon: 8 gözaltı

İstanbul'da göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şebekeye yönelik operasyon düzenlendi. 8 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda aralarında Fransa, Belçika, Hollanda, ve Suriye'nin de bulunduğu ülkelere ait bin 50 adet orijinal boş pasaport ele geçirildi. Şebekenin orijinal boş pasaportları 15 bin dolara sattığı öğrenildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen bir ihbarı değerlendirerek göçmen kaçakçılığı yapan bir şebekeyle ilgili çalışmaya başlattı. Polis ekipler savcılıktan gerekli izinleri alarak göçmen kaçakçılığı yapan şebekeye yönelik teknik fiziki takip yaptı. Şebekenin Büyükçekmece, Fatih, Bakırköy ve Bağcılar'ın da aralarında bulunduğu 8 ilçede bulunan 14 adresini belirleyen polis ekipleri dün eş zamanlı operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda, göçmenlerin yurt dışına kaçmalarına yardımcı olduğu iddia edilen 1'i Suriyeli toplam 8 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise aralarında Fransa, Belçika, Hollanda, ve Suriye'nin de bulunduğu ülkelere ait bin 50 adet orijinal boş pasaport, 33 kimlik kartı ve ehliyet, 200 boş uçuş kartı, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na ait 10 mühür, pasaport orjinalliğini anlamak için mor ışık, 1 tabanca ve bilgisayarlar ele geçirildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, teknik ve fiziki takip süresi boyunca şebeke ile irtibata geçerek yurt dışına kaçmaya çalışan 138 Suriyeli, 25 Brumalı, 20 Afgan, 7 İranlı, 5 Eritreli, 2 Iraklı olmak üzere toplam 197 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Şebekeye yönelik operasyonlarda adreslerde bulunamayan şebeke lideri olduğu iddia edilen H.K.'yı yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Şebekenin orijinal boş pasaportları gidiş garantili 15 bin dolara sattığı belirtilirken, gözaltına alınan 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem