İnşaatçılardan Bayraktar'a destek

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİM-FED) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu'ndan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a tam destekBaşkan Tahir Tellioğlu, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'de yapı güvenliğinin çok zayıf olduğunu, kalitesiz yapı i

İnşaatçılardan Bayraktar'a destek

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİM-FED) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu'ndan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a tam destek

Başkan Tahir Tellioğlu, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'de yapı güvenliğinin çok zayıf olduğunu, kalitesiz yapı inşaatlarının çokluğunu 17 Ağustos depremi ile binlerce insanın canlarını ve mallarını kaybederek öğrenmiş olduklarını belirtti.

Tellioğlu açıklamasında inşaat yapı sektörü 1960'lı yıllardan beri yapısal sorunların biriktirilerek 2011 yılına kadar geldiğini bu yıkım felaketinden sonra sözde inşaat yapısı sektörünü denetleyecek 4078 sayılı yapı denetim kanunu çıkarılmış Bu kanun bugüne dek eksik ve aksak taraflarıyla gelebilmiş olmakla beraber ihtiyacı karşılayamadığını ifade etti.

Bugün itibariyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yeni ihtiyaçlara göre yeni bir bakanlık olarak yapılandırılması ve başından da Sayın Erdoğan Bayraktar gibi çok deneyimli gerek özek sektörde çalışmış, gerek kamu sektöründe kendini ispatlamış bir meslektaşımızın olması biriken yapısal sorunların çözümü için ciddi bir umut kaynağı olduğu vurgulayan Tellioğlu, açıklamasına şöyle devam etti..

'' Bu manada en önemli yapısal sorunlarımızdan olan yapı güvenliğini ilgilendiren yapı denetim kanunun oluşturulduğu eksikleri 648 sayılı kanun hükmünde kararname ile yeniden düzenlenmesi yapı kalitesinin artırılması açısından yapı denetçilerinin görevleri ile kendilerine düşen sorumlulukları ile alakalı cezai müeyyideler getirilmesi ve yapı maliyetinin yüzde 3 oranında olan yapı denetim ücretlerin reel'de yüzde 50 indirimli olan uygulamayı kanunda yüzde 1,5'e düşürülmesi gibi birçok yapısal düzenlemeler getirmiştir.

1960,'lı yıllardan beri biriken problemleri çözüme ulaştırma adına mesleki sivil toplum örgütleri ile yakın işbirliği içerisinde olan Bakanımız toplantılar düzenleyerek görüşlerimizi alarak hızlı bir şekilde sorunları çözme gayreti içinde olması biz inşat müteahhitleri de oldukça etkilemiştir. Bu manada diğer sorunlarımızın da ivedilikle çözümü için Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar bey ile elimizi taşın altına koyacağımızı, üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapacağımızı ifade ederiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem