İmralı'dan şifreli mektup

 Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik İstanbul'da açılan davanın ikinci iddianamesi, teröristbaşı Öcalan'la görüşen avukatların çalışma sistemini deşifre etti. Öcalan'ın talimatlarının özel şifrelerle Kandil'e iletildiği ortaya çıktı. Bugün

İmralı'dan şifreli mektup

 

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik İstanbul'da açılan davanın ikinci iddianamesi, teröristbaşı Öcalan'la görüşen avukatların çalışma sistemini deşifre etti. Öcalan'ın talimatlarının özel şifrelerle Kandil'e iletildiği ortaya çıktı.

 

Bugün gazetesinden Tolga ATAR'ın haberi Öcalan'ın avukatları ile görüşmesi sonrasında örgüte şifreli notlarla talimat gönderdiği tespit edildi. Şüphelilerden ele geçirilen bir not defterinin sayfalarının el yazısıyla 1-1a-2- 2a-3 diye numaralandırılması dikkat çekti. Her harfin karşılığında iki kelime bulunduğu ve kelimelerin 2. harfinin baz alınarak karşılarına notlar düşüldüğü görüldü. Yapılan inceleme bu bilgilerin şifreli şekilde oluşturulan mesaj veya görüşme içeriği olduğunu ortaya çıkardı.

 

Örneğin: "eBedi yAşam iNan yArim uMut yArim aLmak öZlem gEce eManet rEnk oGün gÖnül iNan aDalet gEce aRtık" şeklindeki kelimelerin ikinci harflerinden "Bana Malzeme Gönder" yazısının yazılabildiği tespit edildi.

 

Sanıklardan Dilan Sonsuz'un, İstanbul Emniyeti binasına eylem hazırlığı içerisindeyken yakalandığı sırada üzerinden ele geçirilen örgütsel dokümanın da şifreli olduğu tespit edildi. Bu dokümanın yakalanma durumunda eylemin deşifre olmaması amacıyla şifrelendiği anlaşıldı. Sonsuz'un eylemi, Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı görüşmeler sırasında verdiği, "Orta şiddette savaşın gereği olarak eylemsellikleri şehir merkezlerine yayma" şeklindeki talimatlar doğrultusunda planladığı belirlendi. Sonsuz'un metropollerde bombalı eylem yapmak amacı ile eğitilen ve kırsaldan gönderilen PKK/KCK üyesi olduğu ifade edildi.

 

TUĞLUK TALİMATI YERİNE GETİRDİ

İddianamede, Van Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk hakkında ise ayrı bir soruşturma yapıldığı belirtildi. Avukatların Öcalan ile 18 Şubat 2011'de görüşme notlarında verdiği talimatları Tuğluk'un yerine getirdiği öne sürüldü. 18 Şubat'ta Öcalan'ın notunda şu ifadeler yer aldı:

 

Öcalan: "Ben mektup yazdığımı belirtmiştim. Ulaştı mı? Aysel'e gitmesini söylemiştim, Talabani'yle görüşüp arabulucu olmasını belirtmesini söylemiştim.

 

Aysel ile Ahmet gitti mi? Niye bu kadar gecikti, derhal gitmesi gerekiyordu. Ben ona takip et demiştim. Ne zaman gidecekler? Çok geç oldu. Burada 10 gün kaldı. Ben bu kadar kısa sürede ne yapacağım? Geç oldu ama haftaya bu cevap mutlaka gelsin. Aysel takip etsin"

 

Öcalan'ın kendisinin yazdığı ve KCK'nın sözde Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'a gönderdiği mektubun yerine ulaşıp ulaşmadığını avukatlara sorduğu belirlendi.

 

Bu talimatın ardından KCK Önderlik Komitesi avukatları olan sanıkların yurtdışına giriş çıkış yaparak Öcalan'ın isteğini Kandil'e ilettiği ileri sürüldü. Kandil ile İmralı arasında köprü vazifesi gören avukatlar arasında Aysel Tuğluk, Cengiz Çiçek, İbrahim Bilmez'in de olduğu ve Türkiye'den çıkış-giriş yaptıkları tarihlerin de belirlendiği iddia edildi. Tuğluk hakkında iddianamede şu ifadeler kullanıldı:  

 

"KCK Önderlik Komitesi üyesi ve DTK Eşbaşkanı olan ancak hakkında başka numara üzerinden soruşturmaya devam edildiği için bu soruşturma kapsamına alınmayan Aysel Tuğluk'un, Şırnak Habur Sınır Kapısı'ndan 14 Mart 2011'de çıkış, 16 Mart günü de Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edildi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler