İmralı'da ne konuşuldu?

İMRALI Cezaevi’nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde geçen hafta 13 askerin şehit olduğu ve 7 PKK’lının hayatını kaybettiği belirtilen çatışmadan sonra avukatlarıyla ilk kez önceki gün görüştü. Öcalan’ın çatışmadan 2 gün sonr

İmralı'da ne konuşuldu?

İMRALI Cezaevi’nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde geçen hafta 13 askerin şehit olduğu ve 7 PKK’lının hayatını kaybettiği belirtilen çatışmadan sonra avukatlarıyla ilk kez önceki gün görüştü.

Öcalan’ın çatışmadan 2 gün sonra devlet heyetiyle görüştüğü, çatışmadan 5 gün sonra ilk kez görüştüğü avukatlarına da gerginliğin azaltılması için adımlar atılması gerektiğini söylediği öğrenildi.

Öcalan, Silvan’daki çatışmadan önce avukatlarına yaptığı açıklamada, devlet heyetiyle yaptıkları görüşmelerde bir “Barış Konseyi’nin kurulması konusunda anlaşmaya varıldığını” söylemiş ve kritik tarih olarak açıkladığı 15 Temmuz’un bir öneminin kalmadığını bildirmişti.

Öcalan’ın bu yöndeki açıklaması resmi makamlar tarafından da açıktan yalanlamamıştı. Bu durum, yeni Anayasa yapımı çalışmaları sırasında da Kürt sorununun çözümüne ilişkin bazı adımlar atılacağı ümidine neden olmuştu.

Silvan’da 13 askerin şehit olduğu olay hem Öcalan ile devlet heyeti arasındaki görüşmelerin devam edip etmeyeceği sorusuna neden oldu, hem de Öcalan’ın PKK’daki liderliğini tartışmaya açtı.

PKK’nın önde gelen isimlerinden Cemil Bayık’ın yaptığı son açıklamalarda İmralı’dan farklı mesajlar vermesi de Öcalan’ın temsil gücünün sorgulanmasına yol açtı.

Öcalan’ın bu ortamda avukatlarıyla önceki gün yaptığı görüşmede verdiği mesajlarla ilgili detayların, önceki görüşmelerde olduğu gibi, örgüte yakın internet sitelerinde yayınlanması bekleniyor.

İlk bilgiler ise Silvan olayından sonra da İmralı’daki görüşmelerin devam ettiğini ortaya koydu. Öcalan’ın avukatlarına, devlet heyetiyle görüşmelerin Silvan’daki olaydan “fazla olumsuz etkilenmediğini” söylediği ve görüşmelerin kesileceğine ilişkin herhangi bir verinin olmadığı kaydedildi.

Öcalan’la devlet heyetinin son olarak Perşembe günü yaşanan Silvan olayından sonra, Cumartesi günü görüştüğü öğrenildi. Öcalan’ın Pazartesi günü görüştüğü avukatlarına da gerginliğin azaltılması için adımlar atılması gerektiğini belirttiği ve devlet heyeti ile yapılan görüşmelerin bu sürece katkı sunabileceğini belirttiği ifade edildi. Öcalan’ın Silvan’daki çatışmayı değerlendirirken “Bana göre hem askeri hem gerillayı yakan aynı ateştir” dediği ifade edildi. “Hem asker hem gerilla ölümlerine çok üzülüyorum” dediği belirtilen Öcalan, “Asıl mesele Kürt sorununun çözümsüz kalmasıdır. Bu olay böyle devam ederse bu tür olayların yaşanma ihtimali hep olacaktır” dedi.

PKK’nın kaçırdığı 2 işçi serbest

TUNCELİ’de askeri hizmet binası inşaatında çalışan ve 14 Temmuz’da yol kesen PKK’lı teröristlerce kaçıralan 2 kişi, dün serbest bırakıldı. Tunceli’de yol kesen PKK’lılar, 14 Temmuz’da Tunceli-Ovacık karayolunun Güneykonak Köyü mevkiinde durdukları araçlardaki kişileri indirdi. Teröristler, Ovacık’ta yapımı devam eden tabur komutanlığı hizmet binası inşaatında çalıştığı öğrenilen 3 işçiden Mustafa Arıkan ve Murat Keskin’i kaçırdı. Teröristler kaçırdığı iki işçiyi dün gece serbest bıraktı. Yayla Günü köyü mevkisinde gece serbest bırakılan 2 işçinin İl Jandarma Komutanlığında bulunduğu ve ifade verdikleri öğrenildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler