IMF'ye ne kadar borcumuz kaldı?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, IMF'nin ihtiyacı olan ülkelere verebileceği rakamın 400 milyar dolar civarında olduğunu, ancak ileriye doğru problem yaşayan ve yaşayacak ülkelerin ne kadar ihtiyacı olabileceğine bakıldığında bu rakamın 800-900 milyar dol

IMF'ye ne kadar borcumuz kaldı?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, IMF'nin ihtiyacı olan ülkelere verebileceği rakamın 400 milyar dolar civarında olduğunu, ancak ileriye doğru problem yaşayan ve yaşayacak ülkelerin ne kadar ihtiyacı olabileceğine bakıldığında bu rakamın 800-900 milyar dolar olduğunu, bu nedenle IMF'nin 400-500 milyar dolar daha ilave kaynağa ihtiyacı var gibi göründüğünü kaydetti.

İhracatın hızla coğrafya olarak genişlediğini bundan dolayı da AB'ye olan bağımlılığımızın nispeten daha azaldığını belirten Babacan, Türkiye'nin 2008 Mayıs ayından beri IMF'den kredi kullanmadığını, borç geri ödediğini de hatırlatarak, ''Yaklaşık bizim şu anda 2 milyar doların biraz üzerinde borcumuz kaldı. Ödemeler devam ediyor.

2013 yılının Mayıs ayında da ödemelerimiz tamamlanacak. 2 milyar doların üzerinde ödeme, aslında IMF'nin başka ülkelere kullandıracağı kaynak anlamına geliyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem