İMF Başkanı gözaltına alındı!

New York polisi, adı Fransa’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olası adaylar arasında adı geçen Strauss-Kahn’ın, New York’tan Paris’e uçmasına dakikalar kala uçağından indirildiğini ve bir otel görevlisine "cinsel saldırı"da bulunduğu şüphesiyle polis tar

İMF Başkanı gözaltına alındı!

New York polisi, adı Fransa’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olası adaylar arasında adı geçen Strauss-Kahn’ın, New York’tan Paris’e uçmasına dakikalar kala uçağından indirildiğini ve bir otel görevlisine "cinsel saldırı"da bulunduğu şüphesiyle polis tarafından sorguya alındığını belirtti.

 

New York Polis Sözcüsü Paul Browne, Strauss-Kahn’ın, New York ve New Jersey Havaalanı İdaresi yetkilileri tarafından, Air France havayollarına ait uçaktan indirildiğini ve daha sonra polise teslim edildiğini kaydetti.

 

Strauss-Kahn’ın polis tarafından sorgulandığı ancak henüz herhangi bir suçlamanın yöneltilmediği bildirildi.

 

Browne, 32 yaşındaki otel görevlisinin, yetkililere, olayın Times Meydanı yakınındaki bir otelde Strauss-Kahn’ın odasına girerken meydana geldiğini anlattığını söyledi. Strauss-Kahn’ın çıplak şekilde odadan çıkarak kendisine "cinsel saldırıda" bulunmaya çalıştığını ifade eden görevlinin, bir şekilde odadan "kaçmayı" başararak, otel personeline olanları anlattığı ve personelin de polisi aradığı kaydedildi.

 

Browne, New York polisi otele geldiğinde Strauss-Kahn’ın oteli terk etmiş olduğunu, odasında cep telefonu ve kişisel eşyalarını bıraktığının gözlendiğini belirterek, "Öyle görünüyor ki, kendisi aceleyle çıkmış" dedi.

 

Otel görevlisinin, polis tarafından bölgedeki bir hastaneye götürüldüğü belirtildi.

 

IMF’nin Washington’daki sözcüsü William Murray de kurumun şu anda olayla ilgili bir açıklama yapmayacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler