İmama sela şakası

Antalya'nın Kundu Mahallesinde imam Ali Şimşek, aynı köyde yaşayan Murat Kiraz'ın selasını okuyarak vefat ettiğini duyurdu. Sela sonunda cami çıkışında Murat Kiraz'ı gören imam Ali Şimşek, şaşkına döndü.Kundu mahallesinde eşine az rastlanan bir olay yaşan

İmama sela şakası

Antalya'nın Kundu Mahallesinde imam Ali Şimşek, aynı köyde yaşayan Murat Kiraz'ın selasını okuyarak vefat ettiğini duyurdu. Sela sonunda cami çıkışında Murat Kiraz'ı gören imam Ali Şimşek, şaşkına döndü.

Kundu mahallesinde eşine az rastlanan bir olay yaşandı. Geçen hafta sonu mahallede 3 yıldır imamlık görevini yapan Ali Şimşek'i, aynı köyde yaşayan Murat Kiraz telefonla aradı. Telefonda Ali Şimşek'e "Hocam Murat Kiraz vefat etti selasını okuyuver" dedi. Ses tonundan Murat Kiraz'ı tanıyamayan imam, Kiraz'ın selasını okuyup vefat ettiğini söyledi. Caminin avlusunda Murat Kiraz'ı otururken gören imam Ali Şimşek de yaşadıkları karşısında şoke oldu.

MAHALLELİ FERYAT ETTİ

Murat Kiraz hakkında okunan selanın gerçek olduğunu düşünen mahalle halkı Kiraz'ın evine akın etti. Eşinin ve çocuklarının üzüldüğünü duyan Murat Kiraz daha sonra ailesinin yanına gitti. Olayın bir şakadan ibaret olduğunu anlayan Kiraz'ın yakınları, imam Ali Şimşek'e tepki gösterdi. Yaşanılan durum sonrası Aksu İlçe Müftüsü Mustafa Şimşek'in köy imamını arayarak "Cenaze gözünün önüne gelene kadar sela okuma" şeklinde uyardığı iddia edildi.

İmam Ali Şimşek, Murat Kiraz'ın kendisini aradığını söyleyerek, şahsı tanıdığını ancak telefonda kayıtlı olmadığı ve sesini tanıyamadığı için inandığını söyledi. Sela verdikten sonra cami önünde Murat Kiraz ile karşılaşınca şok olduğunu belirten Şimşek "Olaya çok üzüldüm, bir yanlış yönlendirme yüzünden insanlar zor durumda kaldı. Hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşıyorum" dedi.

Aksu Müftüsü Mustafa Şimşek, imamla görüştüğünü, yaşamış olduğu durumdan çok üzgün olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ben de bundan sonra teyidini almadan böyle bir şey yapmaması gerektiğini söyledim. Çok başarılı bir imam ama görev yaptığı bölgedeki insana güvenerek böyle bir şakaya maruz kalmış. Şu an sıkıntılı bir durum yok."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler