İlkokula uçak düştü 600 kişi evsiz

Filipinler’de hafif bir uçak kalkışından kısa süre sonra bir ilkokulun üzerine düştü. 14 kişi öldü. Hafta sonu tatili olduğu için okulda can kaybı olmadı. Ancak çıkan yangın bir mahalleyi kül etti!Filipinler’de uçak bir ilkokulun üstüne düştü, kazada en a

İlkokula uçak düştü 600 kişi evsiz

Filipinler’de hafif bir uçak kalkışından kısa süre sonra bir ilkokulun üzerine düştü. 14 kişi öldü. Hafta sonu tatili olduğu için okulda can kaybı olmadı. Ancak çıkan yangın bir mahalleyi kül etti!

Filipinler’de uçak bir ilkokulun üstüne düştü, kazada en az 14 kişi yanarak hayatını kaybetti. Kaza sonucunda ülkenin başkenti Manila yakınlarındaki Paranaque kentindeki bir yerleşim birimi yerle bir oldu.

Ninoy Aquino Havaalanı’ndan hareket eden hafif uçağın pilotu, kısa süre sonra kuleden dönüş izni istedi. Uçağın kontrolünü sağlamakta güçlük çeken pilot, rotasını yeniden havaalanına çevirdi, fakat görgü tanıklarının ifadesine göre uçak kendi etrafında dönmeye başladı.

Üç katlı F. Serrano ilkokulunun üzerine çakılmasıyla alev topuna dönmesi bir olan uçağın çıkardığı yangın tüm çevreyi etkisi altına aldı. Okulun yanındaki iki katlı evin balkonunda oturan vatandaşlardan yangından kurtulmayı başaran olmazken, alevler gecekondu mahallesini sararak en az 30 evi küle çevirdi.

Mahalledeki 100 hane etkilendi
100 hanenin etkilendiği yangında, 600 kişi evsiz kaldı. Dar sokaklar ve sıkışık yapılanma nedeniyle ayrı bölgelerden yönlendirilen 40 itfaiye aracının müdahalede yetersiz kaldığı yangında Manila gazetesine göre ikisi çocuk 14 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. 6 ila 8 kişilik hafif uçaktaki toplam yolcu ve kabin ekibi sayısı belirlenemezken, kurtulan olmadığı açıklandı.

Hafta sonu dolayısıyla okulların tatil olması, daha ağır bir bilançoyla sonuçlanacak faciayı önlemiş oldu. Yerel gazete Philippine Star’a konuşan vatandaşlar, kazanın okulda düzenlenen Noel partisinden hemen sonra gerçekleştiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem