İlkokul bahçesinde hazine

Edirne’de servis taşımacılığı yapan Sami Zeren, Yunanistan’da yaşayan arkadaşlarının ‘Kırcasalih Atatürk İlköğretim Okulu’nun bahçesinde define olduğunu düşünüyoruz’ diye söylemesinin ardından harekete geçti ve Edirne Müze Müdürlüğü’ne bu alanda kazı yapm

İlkokul bahçesinde hazine

Edirne’de servis taşımacılığı yapan Sami Zeren, Yunanistan’da yaşayan arkadaşlarının ‘Kırcasalih Atatürk İlköğretim Okulu’nun bahçesinde define olduğunu düşünüyoruz’ diye söylemesinin ardından harekete geçti ve Edirne Müze Müdürlüğü’ne bu alanda kazı yapmak istediğini söyledi.

Gerekli izinlerin alınmasının ardından bugün sabah saat 09.00’da kepçe yardımı ile Defterdarlık, Müze Müdürlüğü yetkilileri ve jandarma ekipleri gözetiminde kazı başladı. Okulun basketbol sahasının hemen yanındaki toprak alan 4 metre genişliğinde 7 metre derinliğine kazıldı. Belde sakinleri ise kazı çalışmalarını dikkatle izledi ve kendi aralarında burada define olup olmadığını tartıştı. Kazıyı başlatan Zeren, gazetecilerin kendisini görüntülememesi için bir otomobilin içine binerek saklandı ve açıklama yapmadı.

Açılan ilk kuyuda hazine bulunamayınca eldeki bir demir çubukla metal araması yapıldı ve kazılan ilk yerin hemen yanında tekrar kazı çalışması başladı. Yaklaşık 4 saat süren kazıda henüz bir defineye rastlanmadı. Aksam saatlerine kadar eğer bir define bulunamazsa açılan çukur kapatılacak ve define arayan kişi kazdığı yeri tekrar eski haline getirecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem