İkinci kez yakalanan yandı!

Sigarayla mücadelede bireylerin bilinçlendirilmesinin öneminin altını çizen Müezzinoğlu, sigara kullanımının 'kişisel özgürlük' alanı olmadığına dikkat çekti ve ekledi:SİGARA BENİM ÖZELİM DEĞİL"Sigara kullanımına 'benim özelim' diye bakanlar bir kez daha

İkinci kez yakalanan yandı!

Sigarayla mücadelede bireylerin bilinçlendirilmesinin öneminin altını çizen Müezzinoğlu, sigara kullanımının 'kişisel özgürlük' alanı olmadığına dikkat çekti ve ekledi:

SİGARA BENİM ÖZELİM DEĞİL

"Sigara kullanımına 'benim özelim' diye bakanlar bir kez daha düşünmeli. Bu durum yan masada oturan ve sigara kullanmayan bir kişinin özeline girmiyor mu? Evladının özeline girmiyor mu? Hukuk sadece kendim merkezli değil, yanındakini kapsayan bakış açısıyla değerlendirilmeli."

BAKANDAN İLGİNÇ ÖRNEK

Kapalı mekanlarda sigara kullanımının yasaklayan düzenlemenin değiştirildiğinin de altını çizen Bakan Müezzinoğlu, para cezalarının caydırıcılığının kalmadığını ilginç bir örnekle anlattı. "Örneğin bir salonda düğün var. Bu salonun değeri 10 bin lira.

Sigara yasağı delinecekse 5 bin lira fazla ödeme alıyor. Ceza gelirse aradaki bu parayı ceza olarak ödüyor. Bu durumda da yasağın caydırıcılığı ortadan kalkıyor. Bu düzenleme artık değiştirildi. İlkince para cezası ikinci yada üçüncü kez yasa delinirse o kurum kapatılacak." Gezi Parkı olayları sırasında en çok tartışılan konuların başında Başbakan Erdoğan'ın Afrika gezisi sonrası yaptığı otobüs konuşması vardı. Kendisini karşılamaya gelen binlerce kişiye sabaha karşı seslenen Erdoğan, Türkiye'ye aklıselim çağrısı yapmıştı. Ancak bu konuşma bir dizi eleştiriyi de beraberinde getirmişti. Hatta AK Parti'yi bile ikiye bölmüştü. Bir dizi partili 'Erdoğan o otobüse çıkmamalıydı' eleştirisinde bulunmuş ve Gezi Parkı olayları sırasında geri planda durmayı tercih etmişti. Müezzinoğlu'na göre Erdoğan o otobüse çıkmasaydı Gezi Parkı olaylarının tahribatı daha ağır olurdu.

BAŞBAKAN KARŞILAMA İSTEMEDİ

Müezzinoğlu şunları söyledi: "Sayın Başbakanımız böyle bir karşılama istemiyordu. Ama esasında kendisini o oraya iten milli iradeye sahip çıkan kitle oldu. Yüzbinler oynanan oyunu gördü ve bu oyunu bozmak için samimi bir duruş sergiledi. Bu samimiyet nedeniyle Sayın Başbakanınız o otobüse çıktı. Erdoğan'ın bu dik duruşu Gezi olaylarındaki oyunu bozdu. Bu duruş nedeniyle eylemler başarıya ulaşamadı. Tarih bu duruşu çok daha iyi yazacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem