'İkinci el'ciler harekete geçti!

Otomotivciler, ikinci el araçların alım satımını yapan firmaların ödediği, yüzde 1'lik KDV tutarının, indirim konusu yapılabilmesini öngören kanun değişikliği konusunda, Maliye Bakanlığı'na görüş sunacak.  TOBB Türkiye Otomotiv Ticaret Meclisi toplantısın

'İkinci el'ciler harekete geçti!

Otomotivciler, ikinci el araçların alım satımını yapan firmaların ödediği, yüzde 1'lik KDV tutarının, indirim konusu yapılabilmesini öngören kanun değişikliği konusunda, Maliye Bakanlığı'na görüş sunacak.  

TOBB Türkiye Otomotiv Ticaret Meclisi toplantısında sektör temsilcileri, maddi hasarlı trafik kazasına karışan araçların, zorunlu mali trafik sigortası ve kasko sigortası poliçesine, hasarın derecesine göre, ağır veya tam hasar gördüklerine dair kaydın işlenmesinin gerekli olduğunu dile getirdi. 

Sektör temsilcileri, araç muayenesi sırasında, aracın kilometre bilgisinin de tespit edilerek, TUVTURK kayıtlarına işlenmesini isterken, sigorta şirketleri tarafından görülebilir hale gelen kilometre bilgisinin, zorunlu mali trafik sigortası ve kasko sigortası poliçesinde de yer almasını talep etti.  

"KİLOMETRE BİLGİSİ DE RUHSATA İŞLENSİN"

İkinci el araçların, noter satış değeri ile gerçek değeri arasında, yaygın şekilde bir orantısızlık görüldüğüne işaret eden sektör temsilcileri, bu nedenle kilometre bilgisinin noter satış belgesi ile araç ruhsatına da işlenmesini istedi. 

Otomotiv sektörü temsilcileri, ikinci el araçların alım satımını yapan firmaların ödediği, yüzde 1'lik KDV tutarının indirim konusu yapılabilmesini öngören kanun değişikliği konusunda, Maliye Bakanlığı'na görüş sunulmasına da karar verdi.  

ARAÇ MUAYENESİNDE "MUALEMELECİ" SORUNU

Sektör temsilcileri toplantıda, araç muayeneleri için muamelecilere verilen vekaletnamenin, TUV TURK tarafından, fiilen 1 ay ile sınırlandırılmasına ilişkin düzenlemenin uygulamada sorun yarattığını dile getirdi.  

Bunun üzerine Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması yetkililerince uygulamanın yakında kaldırılabileceği belirtildi.

Öte yandan, TOBB Türkiye Sağlık Kurumları Meclisi de toplandı. TOBB Türkiye Sağlık Kurumları Meclisi üyeleri, hemşire açığını kapatabilmek için Acil Tıp Teknisyenleri ve diğer sağlık çalışanlarının da hemşire olabilmesini istedi.  

Meclis üyeleri, YÖK ile görüşülerek belirlenen periyotlardaki (6-12 aylık) programlarla derslerin tamamlanmasının ardından hemşirelik yolunun açılması önerisinin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletildiğini ve konu hakkında destek beklediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem