İkinci el otoda kredi kartına taksit! Hem de 24 ay...

Piyasadaki durgunluğu aşmak için "vadeli satış" seçenekleri sunmaya başlayan ikinci el oto galericileri, kredi kartına 12 taksit ve 24 aya varan eşit vadelerle senetli satış yapıyor.Bursa Oto Galericileri Sitesi (Oto-Koop) Başkanı Rasim Hazar, ikinci el o

İkinci el otoda kredi kartına taksit! Hem de 24 ay...

Piyasadaki durgunluğu aşmak için "vadeli satış" seçenekleri sunmaya başlayan ikinci el oto galericileri, kredi kartına 12 taksit ve 24 aya varan eşit vadelerle senetli satış yapıyor.

Bursa Oto Galericileri Sitesi (Oto-Koop) Başkanı Rasim Hazar, ikinci el oto piyasasının son yıllarda büyük durgunluk yaşadığını, bunu aşmak ve satışlarını artırmak için çeşitli çareler aradıklarını söyledi.

NE KADAR KAR VARDI?

Hazar, eskiden her satılan araçtan 1,5-2 bin lira kar elde edildiğini, şimdi ise bu karın 300-600 lira aralığına kadar gerilediğini belirterek, "En çok kar eden bile bin lirayı bulmaz. Kar marjları ve satışlarımız çok düştü. Peşin satış yapamadığımız için vadeye döndük. Galerilerin hemen hepsi artık böyle çalışıyor. Bu işin heveslisi çok ama artık bu işten iyi para kazanan yok" dedi. Limit sorunu yoksa kredi kartı, diğer hallerde ise senet düzenleyerek vadeli satış yaptıklarını belirten Hazar, şöyle konuştu:

"Kredi kartına 12 ay taksit yapıyoruz, tabii limit yeterliyse. Ayrıca banka koşullarıyla 24 aya varan eşit vadelerle senet düzenleyerek satış yapıyoruz. Senetlerin tahsilinde sorun yaşamamak için noterde, 'satılamaz kaydı' koyduruyoruz ve bunu ruhsata işletiyoruz. Özellikle senetle yapılan satışlara büyük ilgi var. Bankalarla daha önce sorun yaşayanlar daha çok bu ödeme şeklini tercih ediyor. Şu anda alıcı da satıcı da memnun."

Hazar, satacak ikinci el araç bulmakta güçlük çektiklerine işaret ederek, yılbaşı öncesi kullanılmış araçlarını elden çıkaracak şirketlerin, piyasayı rahatlatmasını beklediklerini kaydetti. İkinci el otomobil piyasasında daha çok 20 bin lira ve altındaki araçların tercih edildiğine de değinen Hazar, özellikle yakıt bakımından tasarruflu modellerin büyük ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler