İki yılda 946 PKK'lı teslim oldu

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, son dönemde teslim olan PKK'lı sayısında ciddi bir artışın göze çarptığını söyledi."23 Mart 2013'ten bugüne kadar gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında teslim olan teröristlerin sayısı 946 kişidir. Bine yakın terörist

İki yılda 946 PKK'lı teslim oldu

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, son dönemde teslim olan PKK'lı sayısında ciddi bir artışın göze çarptığını söyledi.

"23 Mart 2013'ten bugüne kadar gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında teslim olan teröristlerin sayısı 946 kişidir. Bine yakın terörist teslim oldu. Bu büyük bir sayı" diyen Bakan Yılmaz, bu sayının Türkiye'de hayatın normalleşmeye devam ettiği bir durumun göstergesi olduğunu ifade etti.

Türkiye'de gerilime, çatışmaya ve şiddete yol açan suni gerilimlerin ortadan kaldırıldığını belirten Yılmaz, "Huzur aynı sağlık gibi kaybedildiğinde değeri anlaşılır. Hatta huzur hava gibidir, varken hiç kıymeti bilinmez ama hava alamadığınızda havanın kıymetini bilirsiniz. Biz Türkiye'de huzuru sağladık. Çevremizde bir ateş çemberi var ama ülkemize gelen her savunma bakanı 'bu kadar ateş çemberi içerisinde ateşin size sirayet etmemesini nasıl sağlıyorsunuz?' diye soruyor. Bunu cevabı; halkın istikrar ve güvene verdiği önem, bize olan duaları" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler