İki şehit 39 yıl sonra defnedilecek

İki asker 39 yıl aradan sonra Kıbrıs'ta düzenlenecek törenle toprağa verilecek. Yurdagül Beyoğlu'nun haberine göre, 15 Ağustos 1974 tarihinde Taşkent'teki esir kampından alınarak şehit edilen 84 askerden 45'inin naaşı bulundu. Kayıp Şahıslar Komitesi tara

İki şehit 39 yıl sonra defnedilecek
İki asker 39 yıl aradan sonra Kıbrıs'ta düzenlenecek törenle toprağa verilecek.
 
Yurdagül Beyoğlu'nun haberine göre, 15 Ağustos 1974 tarihinde Taşkent'teki esir kampından alınarak şehit edilen 84 askerden 45'inin naaşı bulundu. Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından yürütülen kazılar sonucu naaşları bulunan 45 askerden ikisi Aydın Ahmet ve Bekir Ahmet tam 39 yıl aradan sonra defnedilecek.
 
Kimlik tespitleri tamamlanan Kayıp Şehit Aydın Ahmet ve Kayıp Şehit Bekir Ahmet, yarın saat 10.00'da Mormenekşe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından düzenlenecek askeri törenle toprağa verilecek. 
 
TAŞKENT'TE ŞEHİT EDİLDİLER
 
15 Ağustos 1974 tarihinde 84 Taşkentli erkek esir kampına götürülecekleri iddiasıyla evlerinden alınmış, Ayapina'da hunharca katledilmişti.
 
Dünya katliamı şans eseri kurtulan Suat Kafadar adlı bir askerden öğrenmişti. Aydın Ahmet ve Bekir Ahmet de Taşkent'de şehit edilmiş ve naaşlarına ulaşılamamıştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem