İki önemli isim Köşk adayını açıkladı

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Adayı olması halinde Gül de dahil kimsenin buna itiraz etmeyeceğini söyledi. ARINÇ: GÜL KARŞISINDA DURMAZ Aksiyon'dan İdris Gürsoy'a konuşan Arrınç, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak,

İki önemli isim Köşk adayını açıkladı
Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Adayı olması halinde Gül de dahil kimsenin buna itiraz etmeyeceğini söyledi.
 
ARINÇ: GÜL KARŞISINDA DURMAZ
 
Aksiyon'dan İdris Gürsoy'a konuşan Arrınç, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak, "Şimdi ilk defa halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilecek. İkinci bir seçim hakkı Abdullah Gül için de geçerli. 20 milletvekilinin aday gösterdiği herkes aday olabilir. Muhalefetin adayı görünmüyor. Başbakanımız aday olmak isterse hiçbir sorun olmadan 'Arkadaşımız Tayyip Erdoğan adayımız' deriz, bu iş biter. Sayın Başbakan bunu arzu ederse olması da doğaldır, Abdullah Gül'ün böyle bir istek karşısında farklı düşüneceğini zannetmiyorum" dedi.
 
ÇELİK: BAŞBAKAN SÖZÜNDEN DÖNMEZ
 
AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik de cumhurbaşkanlığı için en önemli adayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getirdi. Kral Fm canlı yayınında soruları yanıtlayan Çelik, "Benim tanıdığım başbakan sözünden dönmez. 11 yıldır başbakan. Bu saatten sonra Cumhurbaşkanı olması ülkenin menfaatinedir. Sayın Gül aday olduğu zaman kendisine siz olmayın demiştim. Sizin karizmatik liderliğinizle partinizin başında kalmanız benimde partililerimizin de istediği bir şey dedim. Kim olsun dedi. Sayın Gül olsun dedim kendisine de. Sayın başbakanımızla sayın cumhurbaşkanımız arasındaki hukuk çok derinlerdedir. Bir çok sınavdan geçmiş olan bir dostluktur. Sayın başbakanımız aday olmak istediği zaman sayın Gül bende aday olurum demez sanıyorum. Önümüzdeki günler ne getirir bilemem" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem