İki kuzenin mezarı yan yana

Eyüp Dağtekin asker, Habeş ise PKK'lıydı. İkisi de çatışmalarda öldü. Mezarları yan yana.. Terör örgütü PKK ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda Mehmet Dağtekin'in hem öz oğlu hem de öz oğlu kadar yakın yeğeni hayatlarını kaybetti. Yeğeni Eyüp 200

İki kuzenin mezarı yan yana

Eyüp Dağtekin asker, Habeş ise PKK'lıydı. İkisi de çatışmalarda öldü. Mezarları yan yana..

 
Terör örgütü PKK ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda Mehmet Dağtekin'in hem öz oğlu hem de öz oğlu kadar yakın yeğeni hayatlarını kaybetti.
 
Yeğeni Eyüp 2008 yılında Aktütün Karakolu'nun basılmasıyla şehit olurken, oğlu Habeş ise Kahramanmaraş'ta PKK'lılarla çıkan çatışmada öldürüldü.
 
"BİRLİKTE BÜYÜDÜLER"
 
"İki taraftan da ölenler benim çocuklarım" diyen Dağtekin'in hikâyesi, 30 yıldır süren savaşın özeti gibi. Dağtekin, ailesinin yaşadığı dramı Taraf 'tan Hikmet Durgu'a anlattı. "Benim bir yeğenim vardı. Eyüp adı. Eyüp Sultan'dan esinlenip koyduk ismini. Kardeşimin çocuğu. Benim çocuklarımla birlikte büyüdü. Pırıl pırıl, sessiz, efendi bir çocuk. Hiç ayırt etmedim çocuklarımdan. Bahçemizde, tarlamızda oynarken en çok Habeş'le anlaşırdı" diye konuşmaya başlayan Mehmet Dağtekin, aynı yaşlarda olan oğluyla yeğeni için "Hani kardeşten ileri derler ya öyle büyüdüler. Korudular, kolladılar birbirlerini" dedi.
 
 
EYÜP'Ü AKTÜTÜN'DE VURDULAR
 
2008'de yeğeni Eyüp'ün askerlik görevini yapmak için Hakkâri'ye gittiğini belirten Mehmet Dağtekin şöyle devam etti: "Eyüp'ü askere, Hakkâri'ye gönderdik. Öğrendik ki Aktütün Karakolu'na vermişler. Çok korktuk. Her gün basılıyor orada karakollar..."
 
"ASKERİ TÖREN İSTEMEDİK ÇÜNKÜ.."
 
Daha sonra oğlu Habeş'in dağa çıkmasıyla ikinci bir şok yaşadıklarını anlatan Dağtekin, "PKK'ya katıldığını nice sonra öğrendik. Ne haber alabildik ne gördük kendisini" diye konuştu. PKK'nın Aktütün Karakolu'na düzenlediği baskında yeğeninin hayatını kaybettiğini belirten Dağtekin, şunları söyledi: "Cenazesini aldık. Askerî tören dediler, istemedik. Askeri sevmediğimizden değil, savaşı sevmediğimizden."
 
PKK'LI HABEŞ MARAŞ'TA ÖLDÜRÜLDÜ
 
Yeğeninin ölümünden dört yıl sonra dağdaki oğlunun ölüm haberini alan Mehmet Dağtekin, yaşadığı ikinci acıyı şöyle anlattı: "Maraş'ta askerlerle PKK'lılar çatışmış. Üç PKK'lı ölmüş diye duydum haberlerde. Öğrendim ki onlardan biri oğlum Habeş. Her gün bekliyor, kendimizi hazırlamaya çalışıyorduk ama bir yandan da belki kurtulur diye dua ediyorduk. Ama Eyüp'ten sonra oğlum da gitti. Oğlumu devlet, yeğenimi PKK öldürdü."
 
MEZARLARI YAN YANA
 
Güvenlik güçleriyle girilen çatışmada yaşamını yitiren Habeş Dağtekin'in cenazesi Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ne bağlı Yukarı Doruklu Köyü'nde toprağa verildi. PKK'lı Habeş askerde ölen kuzeni Eyüp'ün yanına defnedildi. Mehmet Dağtekin "Ben yandım, hem de iki kez. Oğlum gitti, elimde büyüyen yeğenim gitti. Ailemizden hem dağda hem askerde olanlar vardır hâlâ. Cezaevinde KCK'dan tutuklu olanlar var. Bari onlar kurtulsun, yarın öbür gün birbirini öldürmesin. Bitsin artık bu savaş, kardeşi kardeşe öldürtmesinler. Biz yandık, başka ana babalar yanmasın. Başka da diyeceğim yoktur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler