İki canlı bomba kendini patlattı!

Ankara'da 2 terörist yakalanacaklarını anlayınca kendi patlattı.

İki canlı bomba kendini patlattı!

Ankara'da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki terörist, düzenlenen operasyonda polisin "teslim ol" çağrısı üzerine kendilerini patlattı. Teröristler ölü ele geçirildi.

Bomba yüklü aracın güvenlik güçlerinin operasyon yaptığı sırada teröristlerce patlatıldığı bildiriliyor. Bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi sevk edildi.

ANKARA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi, Ercan Topaca, olayla ilgili ilk resmi açıklamayı yaptı. teröritlerden birinin Bingöl doğumlu Faruk Aslan Kadın olan ikinci teröristin ise Maide Ataç olduğu belirlendi


İşte Vali'nin açıklamaları:

Nasıl ihbar geldi. Emniyetimizin çalışmalarıyla bu olay diyarbarıda bir ihbar üzerine polisin aardıoğı şahıslardı. dün vatandaşın bir kadın bir erkek ve üçüncü bir şahıs ihbar üzerine bu bölge üzerine yoğunlaşıldı. Yapılan incelemede kulübede oldukları anlaşıldı.
Sabaha karşı operasyon yapılarak teslim olmaları yönünde ikaz yapıldı olumlu cevap vermediler. Daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar. Yapılan incelemede Bingöl doğumlu Faruk Aslan isimli şahsın kimliğine ulaştık. Kadın olan ikinci teröristin ise Maide Ataç olduğu belirlendi. Arkadaşlarımızın şüphelendiği üçüncü bir şahıs var. Tespit etmeye çalışıyoruz.
200 kilogram civarında amanyom nitrat olduğunu iki kalıp plastik patlayıcı var. Olayı belki daha ayrıntılı biçimde delliler topluyorlar alandı. Amacı neresiydi nereyi patlatmak istiyorlardı, kesin bir şey söylenemez.

Gar patlamasının yıl dönümü var bununla ilgili bir hedef olabilir. Allah'a şüktür fırsat verilmeden duyarlı vatandaşlarımızın ihbarıyla etkisiz hale getirdiler. kendi kendilerini patlattılar etkisiz hale getirdiler. Bir araç var parası verilip satın alınmış. Ardaca Türk bayrağı asılmış. Eylemde kullanılacağını düşünüyoruz. dikkat çekmemek için böyle kamufule etmişler. Kötü niyetli kişiler bazı kutsal değerlerimizi amaçlarına alet ediyorlar.

"PKK'YI İŞARET EDİYOR"

Ankara Valisi, "canlı bombalar hangi örgütten" sorusuna ise şu cevabı verdi; "Henüz bir örgüt zikretmek mümkün değil gibi gözüküyor. PKK bağlantılı olma ihtimali yüksek gözüküyor. Henüz tam bilgilere ulaşamadık. Olayın planlanma şekliyle PKK'yı işaret ediyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler