İki ayrı kentte askere saldırı!

Siirt'in Eruh İlçesi'nde karayoluna mayın tuzaklayan PKK'lı teröristler, patlayıcının farkedilmesi üzerine çağrılan bomba imha ekiplerinin gelişi sırasında mayını uzaktan kumandayla patlattı. Hakkari-Çukurca karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında pa

İki ayrı kentte askere saldırı!

Siirt'in Eruh İlçesi'nde karayoluna mayın tuzaklayan PKK'lı teröristler, patlayıcının farkedilmesi üzerine çağrılan bomba imha ekiplerinin gelişi sırasında mayını uzaktan kumandayla patlattı. Hakkari-Çukurca karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada bir askeri araç hafif hasar görürken, ölen yada yaralanan olmadı.

Patlamada ölen ve yaralanan olmazken, kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

Siirt- Eruh karayolunun 20'nci kilometresindeki Eğlence ile Çırpılı Jandarma Karakolları arasındaki yolda bu sabah saatlerinde kontrol yapan askerler, PKK'lılar tarafından bir mayın tuzaklandığını belirledi.

Karayolu hemen trafiğe kapatılarak Siit Emniyet Müdürlüğü'nden bomba uzmanı ekipler istendi. Bomba imha uzmanlarının bölgeye yaklaştığı sırada teröristler mayını uzaktan kumandayla patlattı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.

Patlamanın ardından Siirt- Eruh ve Şırnak karayolu trafiğe kapatıldı. Bölgede mayınlı tuzak kuran teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı. Siirt 3'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle PKK'lıların kaçış yollarına özel eğitimli komandolar indirildi. Bölgede karadan da operasyonlar sürdürülüyor. Bu arada güvenlik güçleri karayolunda başka patlayıcı bulunup bulunmadığını da araştırıyor.

HAKKARİ-ÇUKURCA YOLUNDA ASKERİ KONVOYUN GEÇİSİ SIRASINDA PATLAMA
Hakkari-Çukurca karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada bir askeri araç hafif hasar görürken, ölen yada yaralanan olmadı.

Hakkari'den Çukurca İlçesi'ne sabah saatlerinde giden askeri konvoyun Hakkari'ye 30 kilometre uzaklıktaki Geçimli Köyü civarında geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada bir askeri araçta hafif hasar meydana gelirken ölen yada yaralanan olmadı.

Hakkari Valisi Muammer Türker, patlamaya el yapımı patlayıcının sebep olduğunu ve bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı söyledi. Güvenlik güçleri de bölgede başka patlayıcıların da olma ihtimaline karşı arazi arama tarama çalışması yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem