İhsanoğlu’na veto üstüne veto

Cumhurbaşkanlığı seçimleri önümüzdeki ay gerçekleştirilecek. Muhalefet partileri tarafından ‘çatı aday' olarak belirlenen Ekmeleddin İhsanoğlu'na son olarak Büyük Birlik Partisi (BBP) destek vereceğini kamuoyuna duyurdu. Alperen Ocakları Gaziantep İl Başk

İhsanoğlu’na veto üstüne veto

Cumhurbaşkanlığı seçimleri önümüzdeki ay gerçekleştirilecek. Muhalefet partileri tarafından ‘çatı aday' olarak belirlenen Ekmeleddin İhsanoğlu'na son olarak Büyük Birlik Partisi (BBP) destek vereceğini kamuoyuna duyurdu. Alperen Ocakları Gaziantep İl Başkanı Mehmet Kürşat Karakuş ise Genel Başkan Destici'nin bu kararını tanımadıklarını ifade ederek, cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'na destek vermeyeceklerini açıkladı.

İhsanoğlu'na verilecek destekle ilgili kendilerine danışılmadığını dile getiren Mehmet Kürşat Karakuş, şunları söyledi:

"BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin cumhurbaşkanlığı adaylığıyla alakalı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verme sureti ile CHP ile aynı safta buluşması kararını istişaresiz olarak almasından ötürü tanımıyoruz. Bundan ötürü BBP'nin tabanla istişare içerisinde olmadan, görüşmeden bu konuyla alakalı açıklama yapması ve bu konuyla alakalı olarak da tepkilerini ortaya koymasını ocak olarak, Alperen gençliği olarak bu noktada tesviye etmiyoruz."

"BU KARARI TANIMIYORUZ"

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün ardından bir gelişme yaşanmadığına işaret eden Karakuş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"BBP, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından bugüne dek bir iktidar, yani bir koltuk mücadelesi veriyor. Bundan dolayı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu suikastının araştırılmasıyla alakalı olarak da sürekli olarak bizlere durmamız konusunda veya bu bir kazadır denilmesi konusunda bizlere telkin ve tesellide bulunup bugüne kadar bir şey yapmamaları ve üstüne üslük bu cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ile aynı paralelde olması bizi çok ciddi anlamda rahatsız etmiştir."

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün'ü görevden almasına ilişkin kararını değerlendiren Karakuş, "Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün'ün yapmış olduğu basın açıklamasından ötürü BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Alperen Ocakları Genel Başkanını görevden azlediyorum ya da görevden alıyorum diye yapmış olduğu basın açıklamasını, bu kararını Gaziantep Alperen Ocakları olarak tanımamaktayız. Bundan dolayı Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün'ün sürekli arkasındayız. Bundan sonra da arkasında olmaya devam edeceğiz. Biz bu dik duruşun arkasındayız. Sonuna kadar da arkasında olacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler