İhracatı ikiye katlayan formül

Anadolu sanayicisini ihracata alıştırarak dünyaya açan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Türkiye-Dünya Ticaret Köprülerini düzenlemeye devam ediyor.Bugüne kadar 18 ticaret köprüsü düzenleyen konfederasyon 25-26 Kasım tarihlerinde 1

İhracatı ikiye katlayan formül

Anadolu sanayicisini ihracata alıştırarak dünyaya açan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Türkiye-Dünya Ticaret Köprülerini düzenlemeye devam ediyor.

Bugüne kadar 18 ticaret köprüsü düzenleyen konfederasyon 25-26 Kasım tarihlerinde 19. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü'ne hazırlanıyor. Bin 343 yabancı katılımcının kesin başvuru yaptığı buluşmada 25 bin iş görüşmesinin yapılması bekleniyor. Zirvede, Türkiye'deki üniversitelerde okuyan 900 yabancı öğrenci 22 dilden tercüme yapacak.

İhracat iki kat artar

Gazetecilerle bir araya gelen Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, Afrika ülkelerine her türlü ürünün satılabileceği bilgisini verdi. Amerika ve Avrupa ülkelerine ihracatın kolay olmadığını anlatan TUSKON Başkanı, "Afrika'da standart endişesi yok. Buralara her çeşit mal satabilirsiniz. Afrikalılar Türk mallarını çok kaliteli buluyor. Doğru hesap yapılırsa çok ciddi kârlar yapılıyor.

Özellikle kadın ve çocuk giyimi, kozmetik, seramik ve halıya çok fazla ilgi duyuluyor. Ancak en büyük sıkıntımız; Liman, lojistik ve bankacılık. Az sayıda liman olduğu için gemiler çok uzun süre bekliyor. Bu bölgelerde Türk bankaları neredeyse yok. Konuyu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile görüştük, kendisinden destek istedik. Bu konular çözülürse Afrika ülkelerine ihracat ikiye katlanır" diye konuştu.

Birçok ülke ilk defa geldi

TUSKON Başkanı, bu etkinlikler sayesinde aralarında Seyşeller, Svaziland, Komorlar, Namibya, Botsvana ve Güney Sudan gibi birçok ülkenin Türkiye ile ticari açıdan ilk defa bir araya geldiklerini söyledi. Rızanur Meral, düzenlenen her bir ticaret köprüsünün turizmine yaklaşık 10 milyon dolarlık katkı da sağlandığını söyledi.

Bugüne kadar yapılan ticaret köprülerine 38 bin 280 yerli, 29 bin 270'i yabancı olmak üzere toplam 71 bin 31 katılımcı iş görüşmelerine katılmış. Meral, önümüzdeki hafta yapılacak zirveye ekonomik krizdeki Avrupa ve kargaşa yaşanan Ortadoğu ülkelerinden katılımın önceki yıllara göre azaldığını kaydetti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem