İğrenç yalan!

Dünyanın en büyük onkoloji kuruluşu olan Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) başı, son günlerde duygu simsarlarıyla dertte. Lösemi hastası çocukların üzerinden simsarlık yapan bazı kişiler, sosyal paylaşım siteleri üzerinden tedavi sırasında saçları dökül

İğrenç yalan!

Dünyanın en büyük onkoloji kuruluşu olan Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) başı, son günlerde duygu simsarlarıyla dertte. Lösemi hastası çocukların üzerinden simsarlık yapan bazı kişiler, sosyal paylaşım siteleri üzerinden tedavi sırasında saçları dökülen minikler için peruk yapımında kullanılacak saçların toplandığını duyurdu.

'SAÇIMIZ ZATEN UZUYOR'

Duyuruyu gören birçok hayırsever vatandaş saçlarını kestirip vakfa getirdi. Ancak, LÖSEV, kemoterapi sırasında bağışıklık sistemi zayıflayan çocukların enfeksiyon kapma riski nedeniyle saç ve peruk bağışı kabul etmiyordu. Vakıf, konuyla ilgili Bilişim Suçları Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacak. Sosyal paylaşım sitelerindeki duyuruların kesinlikle LÖSEV'e ait olmadığını bildiren vakıf yetkilileri "Gerek psikolojik faktörler gerekse hijyenik sebeplerden dolayı vakfımızın bu yönde bir çalışması bulunmamakta olup önümüzdeki dönem planlarımız arasında da böyle bir proje yoktur. Çocuklarımızın yoğun kemoterapi ilçaları nedeniyle bağışıklık sistemi düşmekte, bu nedenle enfeksiyona açık bir hale gelmektedirler. Bu nedenle olabildiğince steril kalmaları gerekir" dedi. LÖSEV'in internet sitesinde çocuklar da bu duyuruya şöyle yanıt veriyor: "Saçlarınızı 20 cm daha uzatıp LÖSEV'e bağışlayabilirsiniz diyorlar. Benim ihtiyacım yok. Zaten tedavisi tamamlanan kardeşlerimizin saçları hemen uzuyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem