İcra daireleri etkin hale getiriliyor

Türkiye'nin, Avrupa Birliği (AB) desteğiyle, İspanya ve Yunanistan ile ortaklaşa yürüteceği 'İcra Dairelerinin Etkinliğinin Artırılması Eşleştirme Projesi', pilot il seçilen Gaziantep'te düzenlenen toplantı ile başladı.İngilizce Çalış, Şimdi BaşlaTürkiye'

İcra daireleri etkin hale getiriliyor

Türkiye'nin, Avrupa Birliği (AB) desteğiyle, İspanya ve Yunanistan ile ortaklaşa yürüteceği 'İcra Dairelerinin Etkinliğinin Artırılması Eşleştirme Projesi', pilot il seçilen Gaziantep'te düzenlenen toplantı ile başladı.

İngilizce Çalış, Şimdi BaşlaTürkiye'nin, Avrupa Birliği (AB) desteğiyle, İspanya ve Yunanistan ile ortaklaşa yürüteceği 'İcra Dairelerinin Etkinliğinin Artırılması Eşleştirme Projesi', pilot il seçilen Gaziantep'te düzenlenen toplantı ile başladı. İcra dairelerinin daha etkin hale getirilmesinin amaçlandığı proje ile bu birimler kurumsal olarak güçlendirilecek.

Proje kapsamındaki ilk toplantı, Gaziantep Adalet Sarayı Mehmet Uygun Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Burada konuşan Adalet Bakanlığı AB Genel Müdür Yardımcısı Erol Mutlu, projenin 1,8 milyon avroluk bir bütçeye sahip olduğunu söyledi. Bu bütçenin yüzde 95'inin AB, yüzde 5'inin de Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanacağı bilgisini veren Mutlu, "Bu projede AB'den gelen uzmanlarla, yerli uzmanlar birlikte çalışıyor. Biz de Yunanistan ve İspanya'dan gelen uzmanlarla birlikte çalışıp, faaliyetlerimizi birlikte yürüteceğiz. Karşılıklı bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunacağız. Projenin ilk aşamasında pilot adliyelerimize yerli ve yabancı uzmanlarımızla birlikte çalışma ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda da ilk ziyaretimizi Gaziantep'e yaptık." dedi.

İlk olarak ihtiyaç analiz çalışması yapacaklarının altını çizen Mutlu, "Uzmanlarımız, uzun çalışmalar sonucunda çok detaylı anketler hazırladılar. Avukatlarımıza, hakimlerimize, icra çalışanlarımıza, vatandaşlarımıza ayrı anketler hazırlandı. Biz bu anketleri, bu 3 günlük çalışma süresi içerisinde, birebir yüz yüze uygulayacağız ve daha sonra buradan elde ettiğimiz sonuçlarla bir takım çıktılar elde edip, ona göre yol haritamızı belirleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Çalışmanın, yapılan uygulamaları yabancı ülkelerle kıyaslama imkanı vereceğine değinen Mutlu, "Bize kendi durumumuzu değerlendirme imkanı verip, ciddi bir ufuk kazandıracak." şeklinde konuştu.

Proje Yerleşik Danışmanı Maria Aranzazu Alameda Lopez de proje ile adli sisteme olan güvenin artırılmasının amaçlandığını kaydederek, "İcra dairelerinin işleyişi verimli olmalıdır. Buna ilişkin olarak bu projeyi başlatmış bulunmaktayız." değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker ise "İcra dairelerinin bu tür projelerle, daha düzgün bir çalışma ortamına kavuşarak meseleleri halledeceğini düşünüyoruz. Çalışmalarımızın temeli bunu oluşturuyor." açıklamasını yaptı.

Öte yandan, pilot illerden Gaziantep'te başlatılan proje kapsamında, Trabzon, Afyonkarahisar, Hatay ve Menemen'de de çalışmalar gerçekleştirilecek. 21 ay sürecek olan proje kapsamında, 820 icra müdür ve müdür yardımcısı, 22 seminer ve çalıştaya katılacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem