İçişleri Bakanlığı demokrasi için para ayırdı!

İçişleri Bakanlığı, insan hakları ve demokrasi bilincinin yaşatılması ve etkin hale getirilmesi projesi kapsamında sivil toplum örgütlerine 20 milyon TL’lik proje yardımı yapacak.İstanbul İl Dernekler Müdürlüğü, İstanbul’da 20 bin derneğe projeden faydala

İçişleri Bakanlığı demokrasi için para ayırdı!

İçişleri Bakanlığı, insan hakları ve demokrasi bilincinin yaşatılması ve etkin hale getirilmesi projesi kapsamında sivil toplum örgütlerine 20 milyon TL’lik proje yardımı yapacak.

İstanbul İl Dernekler Müdürlüğü, İstanbul’da 20 bin derneğe projeden faydalanabilmeleri için eğitim veriyor. Projeden faydalanmak isteyen sivil toplum örgütlerinin 30 Nisan 2014 tarihi mesai bitimine kadar başvurmaları gerekiyor. İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı’nın “Proje Destek” bütçesini 20 milyon TL olarak açıklamasının ardından harekete geçti.

İl Dernekler Müdürlüğü, İstanbul’da faaliyet gösteren ve sayısı 20 bine ulaşan dernek ve sivil toplum örgütlerine, İçişleri Bakanlığı’nın projelerinden faydalanabilmeleri için eğitim desteği sağlıyor. İstanbul İl Dernekler Müdürü Eyüp Ergür yaptığı açılış konuşmasında, toplumların gelişmesi için sivil toplum örgütlerinin öneminden bahsederek, “Bakanlığımızın bütçesinden, sivil toplum örgütlerimizin faydalanması için onlara gerekli olan tüm bilgileri arkadaşlarımız verecektir. Amaç güçlü, etkili ve topluma faydalı sivil toplum hareketleri yaratabilmektir” dedi.

DESTEKLENEN PROJELER

İçişleri Bakanlığı 2014 yılı için destek vereceği proje ve proje başlıklarını şu şekilde belirledi: İnsan hakları ve demokrasi bilincinin yaşatılması ve etkin hale getirilmesine yönelik projeler. Karar alma mekanizmalarına katılım, kamu-sivil toplum diyaloğunun arttırılması ve aktif vatandaşlık konulu projeler. Sivil toplum kuruluşlarının yönetim ve işlevsel kapasitelerini arttırmaya yönelik projeler. Çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara yönelik eğitim, kültürel ve sosyal içerikli projeler. Aile ve kültürel değerlerin korunmasına ve geliştirilmesine yönelik projeler.

150 BİN TL’YE KADAR YARDIM

İçişleri Bakanlığı aldığı karar doğrultusunda her sivil toplum örgütü için bir projesine 5 bin TL ile 150 bin TL arasında yardım yapabilecek. Sivil toplum örgütleri, İçişleri Bakanlığı’nın proje desteğinden faydalanabilmek için internet üzerinden, “dernekler.gov.tr” adresi üzerinden Proje Destek Sistemi (PRODES) üzerinden yapabilirler. Mayıs ayı projeleri için son başvuru tarihi 30 Nisan 2014 mesai bitimi olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem