İç çamaşırından sahte para çıkan kadının cezası belli oldu

Edinilen bilgiye göre, 2'si erkek 3 arkadaş İstanbul'dan 34 plakalı Otomobil ile Samsun'a geldi. 21 yaşındaki 1 çocuk annesi 21 yaşındaki Ç.K., yaklaşık 2.5 ay önce Atakum ilçesindeki bir kebapçı dükkanına 1 adet sahte 200 lira verip 2 kebap siparişi verd

İç çamaşırından sahte para çıkan kadının cezası belli oldu
Edinilen bilgiye göre, 2'si erkek 3 arkadaş İstanbul'dan 34 plakalı Otomobil ile Samsun'a geldi. 21 yaşındaki 1 çocuk annesi 21 yaşındaki Ç.K., yaklaşık 2.5 ay önce Atakum ilçesindeki bir kebapçı dükkanına 1 adet sahte 200 lira verip 2 kebap siparişi verdikten sonra 180 lira para üstü alıp kebapları almadan otomobil ile kaçtı. A.G. (21) idaresindeki otomobil Canik ilçesinde kaza yaptı. Araçta bulunan sürücü A.G., arkadaşı F.T.(20) ve Ç.K. adlı genç kadın yaralandı. Hafif yaralanan 3 kişinin hastanedeki tedavilerinin ardından ifade için götürüldükleri polis merkezinde kebapçının verdiği eşkal doğrultusunda sahte para olayına karıştıkları ortayı çıktı. 
 
Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen 3 kişiden Ç.K. adlı kadının üzerinde yapılan aramada sutyeninin içine gizlenmiş 11 adet sahte 200 liralık banknot ele geçti. Olayla ilgili Samsun Adliyesi'ne sevk edilen Ç.K. ve A.G., tutuklanarak Samsun Kapalı cezaevi'ne gönderilirken, F.T. ise serbest bırakıldı. Tutuklu bulunan genç kadın ile araç sürücüsü arkadaşı hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ‘piyasaya sahte para sürmek’ suçundan dava açıldı.
 
Bugün görülen davanın ilk duruşmasında 1 çocuk annesi Ç.K. kendini savunarak hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Ç.K., "A.G. ve F.T. ile İstanbul'dan arkadaşız. Samsun'a gezmeye geldik. A.G., bana kebap almak için 200 lira verdi. Daha sonra da para üstünü aldıktan sonra kebabı almadan araçla gitti. Yolda kaza yaptık. Kaza yapınca A.G., sahte paraları saklamak için bana verdi. Ben paraların sahte olduğunu bilmiyordum. Çantam araçta olduğu için parayı sutyenine koydum. Benim olayla bir ilgim yok. 2 yaşında çocuğum, özürlü kardeşim var. Onlara bakmam lazım. Suçsuzum" dedi.
 
A.G. ise suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben Ç.K.'ye kebap alması için para vermedim. Ayrıca kaza sonrası da para vermedim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Bana iftira atıyor" diye konuştu.
 
Aynı araçta bulunan F.T. ise duruşmada tanık olarak ifade verdi. F.T., "A.G. ile Ç.K.'yi İstanbul'dan tanırım. Ben eroin bağımlısıyım. Onlar da eroin kullanırlar. Eroin alırken onlarla tanıştım. Ç.K.'nin kocasını da tanırım. Şu an cezaevinde tutuklu. Kaza sonrası Ç.K.'de bu paralar çıktı. A.G.'nin Ç.K.'ye para verdiğini görmedim. A.G. benzin parasını ödemek için bile kredi kartından para çekmişti. Ç.K. ile ne benim ne de A.G.'nin gönül bağı yoktur. Ç.K. ile eroin alırken tanıştık" şeklinde konuştu.
 
Mahkeme heyeti A.G.'nin beraatına karar verirken, Ç.K. adlı kadını ise ‘sahte para’ suçundan 3 yıl 4 ay hapis, 2 bin lira da adli para cezasına çarptırdı. Ç.K. kendisine ceza verilince gözyaşı dökerek ağladı. Mahkeme heyeti Ç.K.'nin tutukluluk halini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem