Hükümetten 'işsiz anne'ye müjde

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle üzerinde durduğu çocuk yapmayı teşvik eden düzenlemeden işsiz annelere de müjde çıktı. Kadının iş hayatında olmasını teşvik eden düzenlemede, işsiz anneye de destek olunacak. İşsiz annelere, İŞKUR'dan kurs deste

Hükümetten 'işsiz anne'ye müjde

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle üzerinde durduğu çocuk yapmayı teşvik eden düzenlemeden işsiz annelere de müjde çıktı. Kadının iş hayatında olmasını teşvik eden düzenlemede, işsiz anneye de destek olunacak.
 
İşsiz annelere, İŞKUR'dan kurs desteğinin yanı sıra, kurs boyunca ve sonrasındaki iş bulma sürecine kadar kreş desteği verilecek.
 
6 YAŞINA KADAR GEÇERLİ
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ortak çalışması, işsiz anneleri sevindirecek. İŞKUR, 0-6 yaş aralığında çocuğu olan ve çalışmak isteyen annelere, iş bulabilmesi için kurslar verecek. Kurs boyunca kursun içeriğine ve süresine göre aylık ücret ödenmesinin yanı sıra, kurs bittikten sonra da annelerin iş bulması sağlanacak. Devletin, kadının iş hayatına katılmasına desteği, iş bulmakla da bitmeyecek.
 
İŞKUR DEVREYE GİRECEK
 
İŞKUR'un kurs ve iş bulma süreci tamamlanıncaya kadar, annelerin çocuklarını rahat bırakabileceği alanlar düşünülerek kreş desteği yapılacak. Çocuk hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve çocuk yoksulluğunun önüne geçilmesi amacıyla hazırlanan düzenleme ile işsiz anneler, kursa gidip meslek sahibi olacak. Devlet, kurslarda edinilen meslek ile ilgili işe yerleştirilmesi sürecinde de annelerin yanında olacak. Annelere kurs süreci ve iş bulma sürecinde ortalama 6 ay, çocuklarını kreşe göndermeleri için para yardımı yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler