Hükümetten flaş af açıklaması!

"Af konusu gündemimizde yok"

Hükümetten flaş af açıklaması!
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: "Af konusu gündemimizde yok" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtmayan Yazıcı, "Zihnimizin herhangi bir yerinde de af ile ilgili herhangi bir yer söz konusu değildir. Nereden çıkıyor şaşkınlıkla takip ediyoruz. Af kesinlikle gündemimizde, zihnimizde yok. Böyle bir şey olamaz. Partinin ve hükümetin gündeminde değil" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da, CNN Türk'te katıldığı programda idam ve af iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. İdam cezasının Türkiye için gerekli olduğunu söyleyen Kaynak, genel affın söz konusu olmadığını ancak denetimli serbestlik uygulamasının genişletilebileceğini belirtti. Başbakan Yardımcısı Kaynak 'Şu anda cezasının son bir yılını iyi halle geçirmişse, bir yılı denetimli serbestlikle çıkıyor. Belki 2, belki 3 yıla kadar denetimli serbestliğe tabii tutulması mümkün olabilir' dedi.

"DENETİMLİ SERBSTLİK GENİŞLETİLEBİLİR AMA AF YOK"
Şu anda cezasının son bir yılını, iyi halle geçirmişse, bir yılı denetimli serbestlikle çıkıyor. Belki 2 yıla çıkabilir, belki 3 yıla kadar denetimli serbestliğe tabii tutulması mümkün olabilir. İnfaz hukuku bakımından yüzde 40’tan 60’a çıkarmıştır. Terör, ağırlaştırılmış müebbet, çocuklara istismar hariçtir. Ama af asla söz konusu olmaz.

"KİŞİSEL GÖRÜŞÜM İDAM GEREKLİDİR"
İdam meselesine gelince, biz sizlerle her gün canlı yayında yansıtıyorsunuz. Cumhurbaşkanımızın mitingini de ben sizden izledim. Vatandaşlarımızın darbecilere karşı yoğun bir idam talebi var. Ben kişisel görüşümü söyleyeyim, idam cezasının olduğu yerlerde ağır suçların işlenme oranı daha azdır. Ben idam cezası bu ülke için gereklidir. Hem terörle mücadelede bize güç verecektir, hem çocuklara cinsel istismarda, bir kısım ağır suçlarda fayda verecektir. Ama darbecinin hakkını ben kişisel olarak söylüyorum hakkının idam olduğunu düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem