Hükümetten flaş açıklama!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili iddiaların doğru olmadığı kanaatinde olduklarını söyledi.  Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, YGS ile ilgili iddiaları değerlendir

Hükümetten flaş açıklama!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili iddiaların doğru olmadığı kanaatinde olduklarını söyledi.

 

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, YGS ile ilgili iddiaları değerlendirdi. Çiçek, bir soru üzerine, ÖSYM'nın bağımsız bir organ olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bağımsız bir organda meydana gelen bir gelişmedir. Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yaptı. ÖSYM Başkanı da bir açıklama yaptı. Biz bu açıklamanın doğru ve yeterli olduğu kanaatini taşıyoruz. Çünkü neticede işin başındaki kişinin, bu işin sorumluluk taşıyan insanlardır. İddiaların doğru olmadığı kanaati bizde de var. Zaten savcılık da kendiliğinden bir inceleme başlatmış durumda. Şunu da görmemiz lazım. Belli bir süreden beri o kurumda yaşanan geçmişteki olumsuz gelişmeler sebebiyle her imtihanda da benzer şeyler olduğu tarzındaki peşin hükümle bu kadar insanın zihnini karıştırmak bence çok doğru değil. Ben bugün gazetelerde okudum. Bir kısım dershane sahipleri, kurucuları, bu işle ilgilenen kişiler yapılan işlemler bir yanlışlık olmadığını ifade ediyor ama en önemlisi sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamadır. Bu olay üzerine en üst seviyede devletimizin bir yetkilisi hassasiyet gösteriyor, bilgi alıyor, kendisinin tatmin olduğunu ifade ediyor. Sayın Cumhurbaşkanının tatmin olduğu konuda biz de tatmin olmuşuzdur. Konu her yönüyle kendisine ifade edilmiş, biz de bu kanaati taşıyoruz. Sayın Milli Eğitim Bakanımızın da kanaati budur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem