Hükümet'ten canlı bomba açıklaması!

Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalar yaptı. Numan Kurtulmuş, Ankara saldırısını bir kadın canlı bombanın yaptığının kesinleştiğini söyledi. Kurtulmuş, saldırıyla ilgili "10 kişi gözaltında, 10 kişi de aranıyor. Canlı bombanı

Hükümet'ten canlı bomba açıklaması!
Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalar yaptı. Numan Kurtulmuş, Ankara saldırısını bir kadın canlı bombanın yaptığının kesinleştiğini söyledi. Kurtulmuş, saldırıyla ilgili "10 kişi gözaltında, 10 kişi de aranıyor. Canlı bombanın bağlantılarına ulaşılıyor. İşin sonuna gelinmiştir." dedi.
 
"TÜRKİYE SİLSİLE HALİNDE SALDIRI ALTINDA"
 
Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle;
 
"Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, 35 kişi ailelerine teslim edildi. Bunların bir kısmı defnedildi. Değerli arkadaşlar Türkiye 22 Temmuz'dan bu yana bir silsile halinde terör saldırıları altındadır. Bunların bir kısım lojistik, askeri, siyasi güç devşirdikleri anlaşılıyor. Bunlar ülkemizin birliğine kardeşliğine ve demokrasisine yapılmış hain ve alçakça bir saldırıdır.
 
"PARTİLER ORTAK AÇIKLAMA YAPMALI"
 
Ne yaparlarsa yapsınlar siyaseti asla bırakmayacağız. Herkesi en üst perdeden bu işi kınamaya davet ediyoruz. Kimse bunun karşısında mazeret üretmesin. Şiddete asla alışmayacağız, kanıksamayacağız. TBMM'deki tüm partilerin bir araya gelerek, ortak bir açıklama yapmasının önemli olacağına inanıyorum.
 
Bu kapsamda Bahçeli'ye de teşekkür ederiz.Teröre karşı verdiği destek için teşekkürü bir borç biliriz. Hükümete destek ifadelerininh Türkiye için değerli olduğunu ifade ederim.
 
"1 KADININ CANLI BOMBA OLDUĞU KESİNDİR"
 
1 kadının canlı bomba olduğu kesindir. Gece saatlerine doğru DNA testi yapılacak ve kimliği tespit edilecektir. İkinci bir erkek şahsın kimliği henüz tespit edilemedi.
 
Terörün hedefi içine kapansın, reformlar yapmasın, şiddet sarmalına sarılmış kendi gündemine hapsolmuş bir Türkiye. Onlar isterlerse istesinler biz onlara izin vermeyeceğiz. Bu ülkede kardeşliğimizi kıyamaete kadar sürdürecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.
 
Her ocağa düşen ateşi hissediyoruz. Ben bütün milletimizin başı sağolsun diyerek sözlerimi burada noktalıyorum."
 
"10 KİŞİ GÖZALTINDA, 10 KİŞİ ARANIYOR"
 
Numan Kurtulmuş, açıklamaları sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkent için güvenlik konsepti çalışması yapıldığı yönünde gelen bir soruya Kurtulmuş, "Çok sayıda istihbarat alındığını kamuoyuyla paylaşmak isterim. 1 Ocak'tan bu yana 20'ye yakın patlayıcı, canlı bomba ve araç yakalanmıştır. İlave tedbirler de alınıyor. 10 kişi gözaltında, 10 kişi de aranıyor. Canlı bombanın bağlantılarına ulaşılıyor. İşin sonuna gelinmiştir. Hangi örgütlerin ne şekilde işbirliği yaparak inşallah çok kısa bir süre içinde belli olacaktır."
 
"VEKİL MÜDÜR ASİL GİBİ SORUMLUDUR"
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne neden asaleten bir atama yapılmadı sorusuna, Kurtulmuş, "Atama yapacak arkadaşımızın tasarrufudur, ancak vekil asil gibidir. Sorumlulukları azalmıyor. Vekaleten yürüten de asaleten yürüten kişinin görevleri ve sorumluluğuna sahiptir." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler