Hükümette büyük değişiklik!

Başbakan Erdoğan 'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ve Dış Politika Danışmanı İbrahim Kalın, eski cep telefonu numaralarını kapatarak yeni numara kullanmaya başladılar. Birçok bakan da kriptolu telefonları kullanmaktan vazgeçti.YENİ NUMARA KULLANMAYA BAŞLADI

Hükümette büyük değişiklik!

Başbakan Erdoğan 'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ve Dış Politika Danışmanı İbrahim Kalın, eski cep telefonu numaralarını kapatarak yeni numara kullanmaya başladılar. Birçok bakan da kriptolu telefonları kullanmaktan vazgeçti.

YENİ NUMARA KULLANMAYA BAŞLADILAR

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından internete her gün yeni ses kayıtlarının düşmesi ve dinleme listesi olduğu öne sürülen listelerin yayınlanması üzerine devletin zirvesi önlem almaya başladı. Bakanların birçoğu ve Başbakan Erdoğan'ın danışmanları yıllardır kullandıkları cep telefonu numaralarını kapattı. Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Dış Politika Danışmanı ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın ile birlikte birçok milletvekili eski telefon numaralarını kapatarak, yeni telefon numaraları kullanmaya başladı.

KRİPTOLU TELEFONLAR BIRAKILDI

Başbakan Erdoğan'ın TÜBİTAK'ın ürettiği ve devletin zirvesinin kullandığı kriptolu telefonların da dinlendiğini açıklaması üzerine bakanlar, bu cihazları kullanmaktan vazgeçti. Numara değişikliğinde gazetelerde ve internet sitelerinde telefonların yayımlanmış olmasının da etkili olduğu öğrenildi. Telefonun IMEI numarası üzerinden dinleme yapılabileceğini öğrenenler kullandıkları telefonları da değiştirmeye başladı.

TSK DA ÖNLEMİNİ ALDI

Kriptolu telefonların dinlendiğinin ortaya çıkması MGK toplantısında da gündeme geldi. MGK toplantısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de dinlemeye karşı önlem aldı. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları arasındaki görüşmelerde, TSK bünyesinde daha önce de özel olarak kullanılan "siyah telefon hattı"ndan iletişim kurulmasına ve askeri hattın kullanılmasına ağırlık verildiği belirtildi.

Yazılımları değiştirilene kadar TÜBİTAK'ın ürettiği kriptolu telefonların kullanılmayacağı ifade edildi. İstanbul 'da yürütülen bir soruşturmada 2 bin 280 kişinin dinlendiği ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler