Hükümetin teklifine memur ne dedi?

Hükümetin 3+3'lük teklifine, Ahmet Gündoğdu "Alanlara davetiye çıkartan teklif değil, beklentileri karşılayan teklif" beklediklerini söyledi. Hükümet öğretmenlere ayrıca 40+40 TL seyyanen zammın yanı sıra 4/C'lilere de 150 TL zam ile eş ve çocuk yardımı ö

Hükümetin teklifine memur ne dedi?
Hükümetin 3+3'lük teklifine, Ahmet Gündoğdu "Alanlara davetiye çıkartan teklif değil, beklentileri karşılayan teklif" beklediklerini söyledi.
 
Hükümet öğretmenlere ayrıca 40+40 TL seyyanen zammın yanı sıra 4/C'lilere de 150 TL zam ile eş ve çocuk yardımı önerdi.
 
Hükümetin bu teklifini değerlendiren Kamu Çalışanları Sendikaları Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Bu öneri, müzakere edilebilir olmasından öteye geçen bir öneri değil. Çünkü rakamlar kabul edilemez. Müzakere edilebilir, alanlar itibari ile sıkıntıyı keşfetmiş görmüş bir devlet aklı var. Bu verilen rakamlar asla kabul edilebilir değil." dedi. Hükümete çağrıda bulunan Gündoğdu, alanlara davetiye çıkartan teklif değil, beklentileri karşılayan teklifle bulunmasını isteyerek, görüşmelerin gece boyu yarın saat 13.00'e kadar devam edeceğini ifade etti.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet, memura ve memur emeklisine teklifini sundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Ahmet Gündoğdu başkanlığında gerçekleşen görüşmelerde, Bakan Çelik, memura 2014 yılı için 3+3 oranında zam yada taban maaşa 100 TL zam teklifinde bulundu. Çelik, yine 2015 yılı için de 3+3 teklif etti. Çelik, bu zam oranlarının yanında 2 yıldır ek ödemelere zam bekleyen öğretmenlere 40+40 TL seyyanen zam getirdi. Sayıları yaklaşık 23 bini bulan 4/C'liler için ise Bakan Çelik, taban maaşa 150 TL zam ile eş ve çocuk yardımı teklif etti. Hükümetin bu teklifini sendikalar kabul etmedi ve pazarlıklar devam edecek.
 
Teklifin ardından basın açıklaması yapan Ahmet Gündoğdu, kamu işveren heyetinin kendi tekliflerine karşı teklifi bugün sunduğunu belirterek, 2014 yılı için 3+3 veya 100 TL taban aylığa zam, 2015 yılı için de 3+3 teklifinde bulunduğunu dile getirdi. Öğretmenler için de 40+40 TL olmak üzere 80 TL zam teklif edildiğini aktaran Gündoğdu, 4/C'lilere aile ve çocuk yardımı ile 150 TL seyyanen zam teklif edildiğini bildirdi.
 
"2014 ENFLASYON TAHMİNİ REVİZE EDİLDİ"
 
Bakan Çelik ile 2 gün önce yaptıkları görüşmelerde taban aylığa zammı öne çıkarttıklarını ifade eden Gündoğdu, 2014 yılı için önerdikleri 6+6 zammı rafa kaldırarak, 250 TL taban aylığa zam istediklerini hatırlatarak, buna karşılık 100 TL'lik bir teklifte bulunulduğuna dikkat çekti. Bu tekliflerin tek iyi yanının emeklilerin mağduriyetinin dikkate alınması, öğretmenlerin mağdur olma gerçeğini görme, 4/C'lilerin mağdur olma gerçeğini görme olduğunu kaydeden Gündoğdu, yüzdelik zam değil taban aylığa zam yapılma yolu için bir denemenin söz konusu olduğunu belirterek, "Bu öneri, müzakere edilebilir olmasından öteye geçen bir öneri değil. Çünkü rakamlar kabul edilemez. Müzakere edilebilir, alanlar itibari ile sıkıntıyı keşfetmiş görmüş bir devlet aklı var. Bu verilen rakamlar asla kabul edilebilir değil. Hükümetin memuru enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz söylemi var. Ama önerilen rakamla gerçekleşen rakama baktığımızda, Temmuz ayı yıllık enflasyon 8.82; bu 2013 yılı sonu hedefi. 2014 hedefi revize edildi; 7.2'ye çıkartıldı." diye konuştu.
 
"TEKLİF İYİYE GİDEN EKONOMİNİN TEKLİFİ DEĞİL"
 
Ekonominin iye gittiğini söyleyen bir Maliye Bakanlığı'nın olduğunu bildiren Gündoğdu, bu tekliflerin iyiye giden ekonominin tekliflerinin olmadığını bildirdi. Hükümetten yüzdelik olarak 6+6 veya 250 TL zam ve 2015 yılı için 6+6 yüzdelik zam beklediklerini yineleyen Gündoğdu, öğretmen ve öğretim görevlisi için önerilen 80 TL'nin yeterli olmadığını, 328 TL'lik tekliflerinin de pazarlık edilebileceğini dile getirdi. 4/C'lilerle ilgili isteklerinin kadro olduğunun altını çizen Gündoğdu, 4/C'lilere bayram ettirecek tek teklifin kadro olduğunu vurguladı.
 
HÜKÜMETE ÇAĞRI: ALANLARA DAVETİYE ÇIKARTAN TEKLİF DEĞİL, BEKLENTİLERİ KARŞIYAN TEKLİF BEKLİYORUZ"
 
Hükümete çağrıda bulunan Gündoğdu, alanlara davetiye çıkartan teklif değil, beklentileri karşılayan teklifle gelmesi olduğuna işaret ederek, bu teklifin bu gece gelebileceğini, sadece toplu sözleşme masasında değil, gerek Başbakan ile gerekse de Bakan ile görüşmelerinin devam edeceğini söyledi. Bu gece yarın saat 13.00'e kadar çalışanlara iki bayram yaşatacak bir sonuca varmayı istediklerini belirten Gündoğdu, bu olmazsa sürecin sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.
 
Geçen yıl son saate kadar mücadele ettiklerini, memnun edecek bir karar çıkmayınca iş bırakma eylemi başlattıklarını hatırlatan Gündoğdu, bunun çalışmalarını yine başkanlık kurulunda yürüttüklerini kaydederek, amaçlarının çalışanları memnun edecek bir sonuca varmak olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem