Hukuk tarihinde bir ilk!

Tıp Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Berk Kırerleri'nin, "Eğitim masraflarımı kesti" diyerek doktor olan babası Nusret Kırerleri'ne açtığı 212 bin liralık tazminat davasında, öğretmenler tanık olarak dinlendi.Türk hukuk literatürüne geçecek davada tanık ö

Hukuk tarihinde bir ilk!

Tıp Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Berk Kırerleri'nin, "Eğitim masraflarımı kesti" diyerek doktor olan babası Nusret Kırerleri'ne açtığı 212 bin liralık tazminat davasında, öğretmenler tanık olarak dinlendi.

Türk hukuk literatürüne geçecek davada tanık öğretmenler, Berk Kırerleri'nin puanının devlet okulları mühendislik bölümüne yettiğini, ancak tüm masraflarını karşılayacağına söz veren babanın isteği üzerine diş hekimliği bölümünü yazdığını söyledi. Berk'in tercihini yapan dershane rehberlik öğretmeni, "Babasının verdiği güvence ile yapılan tercih sonunda Berk, Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne yerleşti" derken, bir başka öğretmeni ise "Baba, oğlunun yurt ve okul masraflarını karşılayacağını taahhüt etti" ifadesini kullandı.

Açılan davada, doktor baba Nusret Kırerleri "Oğlum, gelecekte ödenmesi icap edecek okul masraflarını, mahkeme kanalıyla peşin istiyor. Okulda başarılı olup olmayacağı belli değilken, bu bedelleri istemesi haksızlık. Oğlum üniversite öğrencisi ve reşit. Bakmaya yükümlü değilim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem