HSYK'dan Eşcinsel Hakime izin

Anayasa değişikliği ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından daha önce meslekten ihrac edilen hâkimlere dönüş yolu açılınca, HSYK'nın geçen yıllarda bir hâkimi cinsel tercihine ilişkin şikâyet nedeniyle mesleğinden ihraç ettiği ortaya çıktı. Edin

HSYK'dan Eşcinsel Hakime izin

Anayasa değişikliği ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından daha önce meslekten ihrac edilen hâkimlere dönüş yolu açılınca, HSYK'nın geçen yıllarda bir hâkimi cinsel tercihine ilişkin şikâyet nedeniyle mesleğinden ihraç ettiği ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, eşcinsel hâkim hakkında HSYK'ya başvuran adliye personeli farklı cinsel tercihini gösterir söz ve eylemlerde bulunduğunu iddia etti. Şikâyetlerde hâkimin adli fonksiyonu sırasında cinsel tercihine ilişkin mesajlar attığı iddiası da yer aldı. Kurul da bu iddialar üzerine hâkim hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda, hâkim meslekten ihraç kararıyla cezalandırıldı.

 'BANA İFTİRA ATILDI'

Anayasa değişikliği ile hem HSYK'nın yapısı değiştirilip hem de Kurul kararlarına itiraz yolu açılınca hâkim "Bana iftira atıldı. Haksızlığa uğradım" diyerek yeni Kurul'a itibarının iade edilmesi talebinde bulundu. Dosyayı inceleyen Kurul, adli fonksiyonu sırasında cinsel tercihine ilişkin mesajlar attığı iddia edilen hâkime verilen ihraç cezasını ağır buldu. Disiplin cezası gerektiğine karar veren Kurul ihraç kararını ortadan kaldırdı. Hâkimin mesleğe dönme talebi bulunmadığı için ihraç kararı ile yalnızca hâkimin avukatlık yapabilmesinin yolu açıldı.

 

MİNİ ETEĞE DE İADE-İ İTİBAR

YENİDEN yapılanan HSYK fazla makyaj yaptığı, mini etek giydiği ve bir avukatla ilişkisi olduğu gerekçesiyle sekiz yıl önce meslekten atılan Arzu Ö.’nün ihraç kararını da kaldırmıştı. HSYK, Arzu Ö.’yü Manisa Alaşehir’e atamıştı. Hazırladığı Şemdinli iddianamesi nedeniyle görevinden alınan Van Savcısı Ferhat Sarıkaya hakkındaki ihraç kararı da kaldırılmıştı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem