HSYK Kanun Teklifinin Anayasaya uygunluğu tartışmaları

Anayasa Komisyonu, muhalefet milletvekillerinin çağırısı üzerine HSYK Kanun Teklifinin Anayasaya uygunluğunu tartışmak üzere toplandı. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “Adalet Komisyonu bu işi sonlandırmıştır. Anayasa Komisyonu’nun görüşeceği bir ş

HSYK Kanun Teklifinin Anayasaya uygunluğu tartışmaları
Anayasa Komisyonu, muhalefet milletvekillerinin çağırısı üzerine HSYK Kanun Teklifinin Anayasaya uygunluğunu tartışmak üzere toplandı. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “Adalet Komisyonu bu işi sonlandırmıştır. Anayasa Komisyonu’nun görüşeceği bir şey yoktur” dedi.
 
Usul tartışmalarının yapıldığı komisyonda AK Parti grubu adına görüşlerini açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, bütün komisyonların eşit düzeyde olduğunu söyledi. Tali komisyonda yapılacak tartışmaların pratikte ve hukuken hiçbir faydası olmayacağının altını çizen Ahmet Aydın, “Adalet Komisyonu bu işi sonlandırmıştır. Anayasa Komisyonu’nun görüşeceği bir şey yoktur. Bu toplantının esasa bile girilmeden neticelendirilmesi gerekir. Bunun ne pratikte ne de hukuken bir faydası yoktur” diye konuştu.
 
Komisyon üyesi olmamasına rağmen Anayasa Komisyonu’nda yapılan görüşmelere katılan Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, konunun usul tartışmasıyla sonlandırılmasından duyduğu memnuniyetsizliği anlattı. HSYK yasasının Anayasa’ya aykırı olduğu konusunda yaygın bir kanaat olduğunun altını çizen Günay, “Sayın Cumhurbaşkanı uyarı yapmak ihtiyacı hissetti, konunun yasayla değil Anayasayla halledilmesi gerektiğinin altını çizdi. Buda Anayasa’ya yasanın aykırı olduğu iddialarının Sayın Cumhurbaşkanı tarafından ciddiye alındığı anlamına gelir. Anayasa Komisyonu’nun bu konuya görüşmeyecek olmasını uygun bulmadığımı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.
 
Muhalefetin iktidarı yıkmayı başarabileceği konusunda ciddi şüpheler taşıdığını söyleyen Ertuğrul Günay, “Halktan destek almış bir siyasi partiyi muhalefet kolay kolay yıkamaz. Hala muhalefetin bu işi başarabileceği konusunda çok ciddi şüpheler taşıyorum. Ama kim yıkar, kendisi yıkar. Tek parti iktidarını, 25 yıllık CHP iktidarını ne yıktı biliyor musunuz, halka tahakküm yıktı” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler