Hrant Dink cinayeti davası devam ediyor

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 85 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Hrant Dink cinayeti davası devam ediyor

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 85 sanığın yargılandığı davada dönemin Trabzon Jandarma Komutanlığı istihbarat görevlisi olan sanıklar Faruk Aydoğdu ve Hüseyin Yılmaz'ın savunması alındı. 
 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan 14. duruşmada savunması alınan Aydoğdu, cinayetten önce kasım ayında, fail Ogün Samast'ın da karıştığı bir kavgayla ilgili görevlendirildiğini ve tarafların şikayetlerinden vazgeçmesi üzerine Samast'ı savcının talimatıyla babasına teslim ettiğini söyledi.

Aydoğdu, "Ogün Samast'ın yaşı küçüktü, o nedenle babasını aradım. Samast, Pelitli’de bir kafede çalışıyordu. Devriyede kimlik kontrolü yapmak için kafeye gittiğimizde bir iki kere daha orada görmüştüm. Samast'la irtibatım olduğu iddialarını reddediyorum." diye konuştu. 

HÜSEYİN YILMAZ

Savunma yapan dönemin Trabzon Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Aşırı Sağ Faaliyetler masa amiri Astsubay Hüseyin Yılmaz da, Mc Donalds bombacısı Yasin Hayal'in İstanbul’da Ermeni bir gazeteciyi öldürmek için plan yaptığına dair duyum alındığını ve bu konuyla ilgili kendisine emir verileceğinin söylendiğini belirterek, şunları ifade etti:

"Sonra ben, 'gerçekten böyle bir gazeteci var mı' diye sordum ve toplantı öncesinde internetten baktık. Agos diye bir gazete olduğunu gördük. Sonra ben Okan Şimşek'e, 'toplantıda konuyu konuşalım mı' dedim. Okan, 'gündeme gelmezse konuşuruz' dedi. Ali Öz’ün de olduğu toplantıda Metin Yıldız konuyu gündeme getirdi. Ali Öz, 'konuyu kapat sonra konuşalım' dedi. Konu bir daha gündeme gelmedi."

Trabzon’da Jandarma görevlilerinin yargılandığı davada Metin Yıldız’ın kendisine, "Biz gerçeği söylemeye karar verdik. Şahitlik yapar mısın?" diye sorduğunu ve tanık olarak aynı ifadeyi verdiğini aktaran Yılmaz, mahkeme heyeti başkanı Ali İhsan Horasan'ın, "Aşırı sağ faaliyetlerle ilgili ne gibi çalışmalar yapılıyordu?" sorusuna karşılık da, "Somut bir olay söyleyemiyorum." ifadesini kullandı.

Başkanı Horasan'ın, "Yasin Hayal ile ilgili çalışma yapılıp yapılamadığını" da sorduğu Yılmaz, "Yasin Hayal’i biliyorum. Gazetelerden tanıyorum sadece. Terörle iltisaklı biri olduğuna dair hiçbir bilgi yoktu elimizde. Kayıtlarda da herhangi bir bilgi yoktu." yanıtını verdi. 

AGOS GÖRÜNTÜLERİ İZLENDİ
 
Savunmaların ardından duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, tutuklu sanık ve sanık avukatları ile müdahil Dink ailesinin avukatlarının talepleri alındı. 

Taleplerini dile getiren tutuklu sanıklardan İstanbul Jandarma İstihbarat görevlilerinden Emre Cingöz'ün, cinayet günü Agos gazetesi çevresinde olduğuna dair iddiaları reddetmesi ve kamera görüntülerde görünen kişinin kendisi olmadığını söylemesi üzerine söz konusu görüntüler duruşmada izletildi. Başkan Horasan, kamera görüntülerine göre Emre Cingöz olduğu belirtilen kişinin dosyadaki fotoğrafı ile görüntülere baktı. Görüntülerin izlenmesi sırasında Cingöz, görüntüdeki kişinin kendisi olmadığını tekrar söyledi. 

Mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem