Horoz döğüştüren 7 kişi gözaltında

Edinilen bilgiye göre, Bodrum Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki Bodrum Kümes Hayvanlarını Tanıtma ve Yaşatma Derneğine ait binaya düzenledikleri operasyonda, horoz dövüştürdükleri iddiasıyla 7 kişiyi gözaltına aldı. İfadeleri alınan 7

Horoz döğüştüren 7 kişi gözaltında

Edinilen bilgiye göre, Bodrum Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki Bodrum Kümes Hayvanlarını Tanıtma ve Yaşatma Derneğine ait binaya düzenledikleri operasyonda, horoz dövüştürdükleri iddiasıyla 7 kişiyi gözaltına aldı. İfadeleri alınan 7 kişiye, ''yasa dışı bahis oynamak'' suçundan para cezası uygulanacağı öğrenildi.

 

DÖVÜŞ RİNGİ YAPTIRMIŞLAR

 

Bu arada, polis ekiplerinin operasyon düzenlediği binada, boks yapılan ringlere benzeyen özel bir horoz dövüşü ringi ve ringin çevresinde dövüşü izlemeye gelenler için tribün oluşturulduğu gözlendi. Ayrıca, dövüştürülen horozları tartmak için hassas bir terazi ile horozların konulduğu dolaplar bulunduğu belirtildi.

 

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce de söz konusu derneğe operasyonlar düzenlendiğini anımsatarak, ''Horoz dövüşü yaptıranlara karşı kanunlar yetersiz kalıyor. Gözaltına alınıyorlar, para cezasını ödeyip serbest bırakılıyorlar. Bu suç, Kabahatler Kanunu'ndan çıkartılarak suç sayılmalı'' dedi.

 

Bodrum Kümes Hayvanlarını Tanıtma ve Yaşatma Derneğine 2006 yılından buyana, ''horoz dövüştürdükleri'' iddiasıyla polis tarafından 5 kez baskın yapıldığı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem