Hopa'daki tutuklu sayısı 12 oldu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Artvin’in Hopa İlçesi’nde düzenlediği miting ardından çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 31 şüpheliden 12’si Erzurum’da ’izinsiz gösteri yapmak, görevli memura mukavemet ve kamu malına zarar vermek’ su

Hopa'daki tutuklu sayısı 12 oldu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Artvin’in Hopa İlçesi’nde düzenlediği miting ardından çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 31 şüpheliden 12’si Erzurum’da ’izinsiz gösteri yapmak, görevli memura mukavemet ve kamu malına zarar vermek’ suçlarından tutuklandı.

Artvin’in Hopa ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mayıs günü düzenlediği mitingden sonra çıkan olaylarda gözaltına alınarak 4 Haziran günü Erzurum’a getirilen 31 kişi, 3 grup halinde Erzurum Özel Yetkili 2’nci Ağır Ceza Mahkemesine çıkarıldı. Olaylara karıştıkları gerekçesyle Yunus Aksu, Önder Öner, Görgü Demir Pençe, İbrahim Aksu, Şinasi Gümüşkaya, Ali Aksu, İdris Akbüyük, Şafak Ustabaş tutuklandı. Bugün de Özel Yetkili 2’nci Ağır ceza Mahkemesi’ne çıkarılan şüphelilerden Erhan Köse, Cengiz Akyüz, Ender Yalçın, Şaban Kotil’in de tutuklanmasına karar verildi. Böylece Hopa olaylarına karışan 12 kişi, tutuklanarak Erzurum H Tipi Cezaevine gönderildi.

"TUTUKLAMALAR SİYASİ BİR LİNÇ GİRİŞİMİDİR"

Çağdaş Hukukçular Derneği Sekreteri Avukat Gülşen Uzuner, son olarak tutuklanan 4 şüphelinin savcılıkta ifadelerinin alınmadığını öne sürdü. Gülşen Uzuner, tutuklanmayı gerektirecek hiç bir kanıt olmadığını öne sürerken, "Örgütlü suç şüphesine ilişkin emara yok. Savunma hakkmımız kısıtlandı. Dosyadaki delilleri göremedik, kısıtlılık kararı var, dosyayı inceleyemiyoruz, raporları göremiyoruz. Kötü muamele, işkence var buna ilişkin delilleri görmedik. Tutuklamalar Hopa halkına yönelik siyasi bir linç girişimidir. Hiç bir hukuki açıklama, kural, yasayla açıklayabiyeceğimiz bir durum değil. Bu bir siyasi öç alma şeklinde yürüyen bir süreç. Hukuksal bir süreç değil" diye konuştu.

Avukat Gülşen Uzuner, tutuklama kararının alınmasında polise mukavemet ve kamu malına zarar vermek olduğunu, buna karşın hiç bir fotoğraf ve görüntü kaydı bulunmadığını savundu. Hepsinin ev ve işyerlerinden gözaltına alındığırı, ailelerin perişan olduğunu savunan Uzuner, "Özel yetkili mahkemelerin hukuku nasıl bir hale getirdiği, nasıl bir hukuksuzluğun dayanağı olduğunu görüyoruz. Hopa’da bir basın açıklaması yapıp süreci değerlendireceğiz" dedi.

YAKINLARI AĞLADI

Mahkemenin kararını bekleyenler arasında bulunan Şaban Kotil’in babası Turan Kotil ile Cengiz Akyüz’ün eşi Gülşah Akyüz gözyaşlarını tutamadı. Gülşah Akyüz, "5 aylık çocuğu Doruk Deniz babasına hasret kalacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler